Peter Simon Správy

Tackajúca sa rožňavská mládež: Poznáme miesta, kde sa deti zašívajú s fľaškou

Teplejšiu časť roka si užívajú aj rožňavskí tínedžeri. Žiaľ, častokrát v spoločnosti alkoholu. V krčme by im naliať nemali, to ale pre mnohých nie je prekážkou...

Ilustračný obrázok k článku Tackajúca sa rožňavská mládež: Poznáme miesta, kde sa deti zašívajú s fľaškou
Zdroj: Dnes24.sk

Partie neplnoletých Rožňavčanov vyrážajú do ulíc predovšetkým v piatkové a sobotné večery. V podnikoch by im naliať nemali, tínedžeri sa ale vedia vynájsť. V meste majú niekoľko lokalít, kde sa zašijú s fľašou alkoholu. Mestskí policajti ich dôverne poznajú. My sme zisťovali, ktoré miesta majú zapísané v pomyselnom diári, ako najviac vyhľadávané.

Ako informoval náčelník mestskej polície, Róbert Hanuštiak, požívaním alkoholických nápojov na verejných priestranstvách alebo v okruhu 200 m od nich páchatelia porušujú VZN mesta Rožňava o ochrane verejného poriadku, ktoré upravuje konzumáciu alkoholických nápojov na verejnosti a určuje miesta, kde je zakázané alkoholické nápoje konzumovať.

Desiatky priestupkov

Priestupku sa však nedopúšťa len osoba ktorá alkoholické nápoje konzumuje ale i osoba, ktorá predá, podá alebo iným spôsobom umožní konzumáciu alkoholických nápojov osobám mladším ako 18 rokov alebo osobám zjavne pod vplyvom alkoholu. „Za takéto konanie hrozí páchateľovi priestupku v blokovom konaní sankcia do výšky 33 eur. Každé požívanie alkoholických nápojov osobou mladšou ako 18 rokov mestská polícia naviac oznamuje mestu alebo obci, kde má takáto osoba trvalý pobyt,“ povedal Hauštiak.

Ako doplnil, v minulom roku riešili 45 prípadov konzumácie alkoholu mladistvými. Tento rok je to zatiaľ do 31. marca 8 prípadov.

Miesta viac než známe

Podľa Hauštiaka mládež v Rožňave najčastejšie konzumuje alkoholické nápoje v Aleji A.Kissa, za HM Tesco. „Niektorí odvážlivci to už skúšali aj v areáloch škôl alebo priamo na Námestí Baníkov. Je smutné, že takéto priestupky na území mesta nepáchajú len chlapci ale i dievčatá,“ povedal náčelník a v zápätí dodal. „V minulosti sme prichytili v parku pri škole skupinu mladých ľudí, ktorý konzumovali alkoholické nápoje, a ktorí za toto konanie spolu uhradili sankciu až 120 eur. Okrem utŕženia poriadnej hanby si následne tiež uvedomili, že čo všetko si za tie peniaze mohli kúpiť,“ uviedol na záver Róbert Hanuštiak.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM