Správy Samospráva

Z nevyužívanej budovy zdravotné stredisko: Stavba je skolaudovaná, kedy začne slúžiť?

Samospráva Plešivca v okrese Rožňava počas minulého roka dokončila stavebné práce na projekte centra integrovanej zdravotnej starostlivosti (CIZS), na ktorý získala dotáciu vo výške viac ako 780 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Z nevyužívanej budovy zdravotné stredisko: Stavba je skolaudovaná, kedy začne slúžiť?
Zdroj: TASR/Lukáš Mužla

Nové zdravotné stredisko by malo verejnosti slúžiť už v najbližších mesiacoch. Uviedla starostka obce Iveta Šušánová.

Máme už skolaudovanú budovu, momentálne čakáme na posledné kontroly zo strany Ministerstva zdravotníctva SR. Hneď ako nám pošlú finančné prostriedky, vyplatíme dodávateľov a môžeme spustiť prevádzku,“ priblížila Šušánová.

Zazmluvnení lekári

Samospráva už má zazmluvnených i lekárov, ktorí budú v CIZS ordinovať. Do nových priestorov sa presunú dvaja všeobecní lekári, zubár, detská lekárka i gynekológ, ktorí mali v Plešivci ordinácie i doposiaľ.

Čo bude nové, je chirurgická a interná ambulancia,“ doplnila starostka s tým, že moderné zdravotné stredisko nebude prínosom len pre obyvateľov obce, ale celý mikroregión.

Nevyužívaná budova

V rámci projektu CIZS v Plešivci samospráva zrekonštruovala nevyužívanú budovu v blízkosti obecného úradu. Práce spočívali v zateplení objektu a oprave strechy, pribudla aj nová nadstavba a komplexnej rekonštrukcie sa dočkal celý interiér budovy. Súčasťou projektu, ktorého celkový rozpočet predstavuje 823 000 eur, bol aj nákup nábytku, techniky, prístrojov a zdravotníckeho vybavenia.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM