Peter Simon Správy

Západ slnka z Volovca: Tie výhľady si zamilujete, FOTO

Rožňava je na východe a pritom, aký krásny tu je aj západ. Konkrétne západ slnka. Pozrite si farebné výjavy na oblohe nad mestom priamo z Volovca. Okrem toho máte štíty Vysokých Tatier ako na dlani. Oplatí sa.

Ilustračný obrázok k článku Západ slnka z Volovca: Tie výhľady si zamilujete, FOTO
17
Galéria
Foto: Marika Lévaiová

Tomu sa povie fascinujúce divadlo, ktoré dokáže potešiť ľudské oči. V Rožňave sme často svedkami oku lahodiacemu západu Slnka. Ten dokáže vyčarovať krásne scenérie. Pozrite si ho priamo z Volovca vďaka oddanej turistke a milovníčky prírody, Mariky Lévaiovej. Zhotovila fotky, ktoré by bola škoda prehliadnuť.

Mať občas hlavu v oblakoch nie je vôbec na škodu. Nad našim mestom to už veľakrát vyzeralo ako z rozprávky. O úkaz sa stará zapadajúce Slnko, ktoré ešte poslednými lúčmi stíha zafarbiť oblaky.

Fotky nájdete v našej galérii.

Tento týždeň na Gemeri počas dňa prevláda krásne slnečné počasie. Sneh sa už skoro roztopil no vo vyššie položených miestach ho ešte nájdeme. Na Volovci to vyzerá ako v zimnej rozprávke. Príroda je krásna a vo svojich zákutiach nám ponúka aj krásne obrazy, ktoré vyzerajú ako maľované. Okrem toho jasná obloha ponúka aj prekrásne výhľady na blízke i ďaleké okolie. Vysoké Tatry sa ukazujú aj Gemerčanom vo všetkej svojej paráde.

Volovec, vrch vo Volovských vrchoch sa nachádza v rožňavskom okrese medzi mestom Rožňava a obcou Betliar. Jeho najvyšším bodom je skalné bralo Skalisko s kruhovým výhľadom na hornatú časť východného Slovenska. Na severozápade vidieť Vysoké Tatry, na západe Nízke Tatry s Kráľovou hoľou, na juhu planiny Slovenského krasu a na východe pokračovanie hrebeňa s Kojšovskou hoľou v pozadí.

Obrazom: Západ slnka z Volovca
17
Galéria
Foto: Marika Lévaiová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM