JAB Rôzne

AUTENTICKÝ ZÁZNAM: Pozrite si adrenalínovú rozlúčku so starým rokom nad Spišskou!

O tom, že silvestrovať sa dá rôzne, nás presvedčil parašutisti zo Spišskej Novej Vsi. Tradične si už piaty rok zoskočili z výšky 3200 metrov. Po pristátí nechýbala kapustnica a šampus. Pozrite si zoskok z vtáčej perspektívy.

Ilustračný obrázok k článku AUTENTICKÝ ZÁZNAM: Pozrite si adrenalínovú rozlúčku so starým rokom nad Spišskou!
Zdroj: Dnes24.sk

Oslavovať sa dá rôznymi spôsobmi. Niekto uprednostňuje oslavovať Silvester doma v papučiach, iní sa idú zabávať do spoločnosti. No sú aj takí, ktorí oslavujú viac adrenalínovo. Aj partička parašutistov zo Spišskej sa rozhodla silvestrovať zoskokmi.

„Je to už naša tradícia osláviť Silvester zoskokmi. Počasie nám prialo a zoskočiť si prišli aj dvaja parašutisti z Varšavy,“ ozrejmil organizátor a inštruktor parašutizmu Peter Slivovský. Ako spomenul je rád, že im počasie vyšlo a teploty neboli až také nízke. Podľa jeho slov zaznamenali na Silvestra aj jednu zaujímavosť. „Kým väčšinou je vo výške chladnejšie, my sme zaznamenali opak. Dole bolo –12°C a vo výške 3200 metrov o päť stupňov teplejšie. Nestáva sa to často ešte deň predtým bolo na Lomničáku –24°C,“ vysvetlil.

Zaujímalo nás aj, ako sa v zime skáče. „Ťažšie, ako v lete, ale dá sa to zvládnuť,“ povedal Slivovský s tým, že tí menej skúsení skákali po samom a tí zdatnejší robili pri zoskoku klasickú formáciu. Po zoskoku čakala na nadšencov tohto adrenalínového športu teplá kapustnica a nechýbalo ani šampanské. A čo si zaželali novoveskí parašutisti do roku 2015? „Priali by sme si čo najviac modrej oblohy,“ uzavrel Peter Slivoský.

Oslava Silvestra na letisku v Spišskej Novej Vsi
5
Galéria
Novoveskí parašutisti oslavovali Silvester zoskokmi...
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM