Rôzne

Bežkovať na lyžiach po letisku? Aha, v Spišskej Novej Vsi je to možné!

Na zimu sa väčšinou tešia milovníci zimných športov. Aj napriek intenzívnemu sneženiu je trať pre bežkárov na Grajnári nepriechodná. V dôsledku snehu je tam popadaných viac ako 50 stromov. Mesto vymyslelo bežkárom náhradné riešenie...

Ilustračný obrázok k článku Bežkovať na lyžiach po letisku? Aha, v Spišskej Novej Vsi je to možné!
Zdroj: TASR

Aj keď intenzívne sneženie hlavne za posledné dni narobilo šarapatu, sneh robí radosť najmä lyžiarom. Aj bežkári si toho roku prídu v našom meste na svoje. Na letisku totiž pre nich pripravili trojkilometrovú trať. Tá je zároveň náhradou za areál na Grajnári, kde sa toho roku boria s popadanými stromami.

„Počas kalamity spadlo na trať bežeckého areálu až päťdesiat stromov. Je tam približne osemdesiat centimetrov snehu, takže náš zamestnanec prešiel iba do polovice trasy. Je vylúčené, aby sme zasiahli s ťažkou technikou, traktory by mohli trať zničiť. Preto sme sa rozhodli týždeň počkať a potom vyhodnotíme situáciu,“ skonštatoval zástupca riaditeľa Lesov mesta Spišská Nová Ves Stanislav Tkáč.

Mesto však na svojich bežkárov nezabudlo a pripravilo náhradný okruh. V prvý februárový pondelok vyšla na tunajšie letisko rolba a vytvorila na zasneženej pláni okruh 4,2 kilometra dlhý. „Ten vytvára stopu aj pre klasické bežkovanie aj pre korčuliarsky štýl. Snažili sme sa vytvoriť dobré podmienky pre našich športovcov a samozrejme budeme okruh priebežne upravovať, keďže opäť v našom meste sneží,“ doplnil vedúci oddelenia vnútornej správy Štefan Pohly.

Foto: ilustračné Zdroj: mesto SNV

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM