JAB Rôzne

Dojímavý čin gymnazistov zo Spišskej: Ich spolužiačka bojuje s rakovinou, takto sa rozhodli pomôcť!

Tradičná akcia s dojímavým koncom. Na gymnáziu na Javorke prebiehala takzvaná každoročná vianočná burza. Tento rok však sa celá burza niesla v znamení pomoci.

Ilustračný obrázok k článku Dojímavý čin gymnazistov zo Spišskej: Ich spolužiačka bojuje s rakovinou, takto sa rozhodli pomôcť!
Zdroj: Dnes24.sk

Po celej škole rozvoniavali medovníčky vianočný punč (nealkoholický) dokonca aj tousty. Pri vchode nás privítala skupinka dievčat, ktorá predávala červené stužky, ktoré si mohol ktokoľvek kúpiť. Čo sa dialo na Javorke?

250 červených stužiek

Ako nám dievčatá zo sekundy prezradili, stužky predávajú, aby pomohli svojej spolužiačke. „Naša spolužiačka je chorá a jej rodina potrebuje pomôcť s peniažkami, lebo mamka musela ostať doma a nechodí do práce,“ prezradila jedna z nich. Červených stužiek vyrobili 250 a predali úplne všetky.

Oslovili sme aj riaditeľku gymnázia Máriu Kaľavskú s otázkou prečo práve takáto akcia? „Vianočná burza u nás prebieha každý rok. Deti urobia vlastné výrobky, donesú niečo na predaj, alebo pripravia niečo na občerstvenie a predávajú to za symbolickú cenu,“ vysvetlila riaditeľka s tým, že peniažky z burzy si nenechávajú, ale venujú to tento rok pre ich žiačku, ktorá bojuje s onkologickým ochorením.

Dojímavý odkaz

„Deťom zo školy Timea nie je ľahostajná a preto dievčatá predávali aj červené stužky, ktoré sú symbolom srdca. Chceme jej odkázať, že ju máme radi a stojíme pri nej,“ uzavrela Kaľavská.

Atmosféru z vianočnej burzy si môžete pozrieť v našich galériách.

Vianočná burza na Javorke: Gymnazisti sa spojili, aby pomohli
1
Galéria
Vianočná burza na Javorke: Zisk pôjde pre chorú spolužiačku
24
Galéria
Foto: Jana Buvalová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM