JAB Rôzne

FOTO: Manželia zo Spišskej vypestovali mega tekvicu. Váži ako dospelý človek!

Bohatá úroda, ktorá predčila všetky očakávania. Manželia zo Spišskej Novej Vsi pestujú tekvice. Jedna je však vskutku výnimočná.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Manželia zo Spišskej vypestovali mega tekvicu. Váži ako dospelý človek!
8
Galéria

Jesenné obdobie je spájané aj zo zberom úrody, s čím majú skúsenosti i záhradkári. To sa týka aj tekvíc. Tie si posadili vo svojej záhrade aj manželia Šubovci zo Spišskej Novej Vsi. Ako nám prezradili, pestujú ich iba druhý rok a dôvod, prečo s nimi vôbec začali je tiež zaujímavý.

Radosť vnúčatám

Aj keď podľa slov pani Marty nepatria práve k vášnivým milovníkom tejto plodiny, pre jej pestovanie sa rozhodli kvôli svojim deťom a hlavne vnúčatám. „Už minulý rok bola bohatá úroda, no tento rok sa nám na záhrade urodili poriadne kúsky,“ prezradila s tým, že tie najväčšie urobia radosť vnúčatám, ktoré ich budú za pomoci vyrezávať a zdobiť.

Manželia Šubovci celkovo tento rok dopestovali 23 tekvíc a tie si okrem častejšieho polievania žiadnu špeciálnu starostlivosť nevyžadovali. No a aj napriek tomu na ich záhrade vyrástla tekvica úctyhodných rozmerov. „Náš najväčší tohtoročný kúsok má na výšku 97 centimetrov a obvod v strede 184. Váži niečo cez 65 kíl. Z políčka, kde vyrástla som ju musel dokotúľať,“ zasmial sa Marián, manžel pani Marty.

Placky aj kompót

Okrem tohto mega kúsku ani ostatné tekvice však veľmi nezaostávali. Tie o niečo menšie budú zdobiť priestory napríklad aj jednej materskej školy na sídlisku Západ. Z tých úplne najmenších už Šubovci aj ochutnali. „Syn robil tekvicovú polievku aj tekvicové placky a pochvaľoval si,“ prezradila pani Marta. Ako doplnila, ona zvykne robiť z tekvice tekvicovo – ananásový kompót. „Z tej najväčšej by som mala zásoby aj na niekoľko rokov,“ dodala s úsmevom.

Mega tekvicu, ale ďalšie kúsky z bohatej úrody manželov Šubovcov si môžete pozrieť v našej galérii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

V novoveskej záhrade zaznamenali parádnu úrodu tekvíc: Aj ozajstný megakus!
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM