JAB Komunálne voľby

Hlava mesta Ján Volný otvorene: Na primátora Spišskej už kandidovať nebudem

Komunálne voľby už začínajú klopať na dvere. Súčasný primátor Spišskej Ján Volný nám však potvrdil, že na funkciu hlavy mesta už kandidovať nebude.

Ilustračný obrázok k článku Hlava mesta Ján Volný otvorene: Na primátora Spišskej už kandidovať nebudem
Zdroj: Dnes24.sk

Tento rok nás čakajú komunálne voľby. Tie sa budú konať v sobotu 10. novembra. Súčasný primátor nášho mesta Ján Volný je vo svojej funkcii už tretie volebné obdobie a ako pre náš portál uviedol, to je aj jeho posledným na tomto poste.

„Na začiatku tohto volebného obdobia som sa vyjadril, že to je tretie a zároveň moje posledné. Nezmenil som názor a to, čo platilo pred štyrmi rokmi, platí aj teraz. Takže na primátora mesta Spišská Nová Ves už kandidovať nebudem,“ vyjadril sa pre náš spravodajský portál.

Ako doplnil, je to jeho tretie volebné obdobie a nikto tak dlho ešte primátorom v Spišskej nebol. Funkcia hlavy mesta podľa jeho slov pre neho okrem iného obnáša aj 12 rokov byť 24 hodín na telefóne, veľké zaťaženie a veľkú zodpovednosť na veľmi dlhú dobu.

Zaujímalo nás aj teda, akých bolo tých 12 rokov z jeho pohľadu. „Tých dvanásť rokov nech zhodnotia ľudia, no myslím si, že mesto išlo do všestranného rozvoja. Čo bolo v našich ľudských a fyzických silách sme v rámci možností urobili aj keď každý rok bol iný. Keď sa porovnáme s rovnako veľkými inými mestami, myslím, že sa nemáme za čo hanbiť aj keď rezervy sú stále,“povedal Ján Volný.

Dodal, že 12 rokov vedenia mesta mu dalo obrovské skúsenosti a preto sa nechystá ešte do žiadneho dôchodku. „To by bola zrazu veľká zmena,“ zasmial sa. Pripustil aj možnosť, že sa bude uchádzať o post poslanca v mestskom zastupiteľstve a taktiež pôsobí ako poslanec Košického samosprávneho kraja. „Ak mi to zdravie dovolí určite ešte chcem pre toto mesto ako aj pre celý kraj veľa spraviť aj keď už nie z pozície primátora. Vo VÚC mám ešte mnoho plánov, takže touto formou budem ešte určite aktívny,“ uzavrel primátor.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM