Krimi

Hrozné zábery zo Spiša: V regióne skončili tony nelegálneho odpadu z Talianska!

Policajti pri akcii zaistili ďalších päť kamiónov!

Ilustračný obrázok k článku Hrozné zábery zo Spiša: V regióne skončili tony nelegálneho odpadu z Talianska!
5
Galéria

Ako informuje polícia na sociálnej sieti, zatiaľ presne nestotožnené osoby zorganizovali a vykonali cezhraničnú prepravu odpadov z Talianska na územie Slovenska, pričom tento odpad bol protiprávne ukladaný v objekte v obci Markušovce. Tá sa nachádza v okrese Spišská Nová Ves.

„Počas akcie bolo zaistených celkovo 5 kamiónov slovenských a maďarských spoločností. Tieto dovážali na územie Slovenskej republiky úplne iný druh odpadu, ako bolo deklarované v sprievodných dokumentoch. Súčasne bolo prehliadkou objektu zistené, že už sa v ňom nachádza veľké množstvo odpadu z predchádzajúcich dovozov,“ uviedla polícia.

Páchateľom v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až na osem rokov.

Polícia vyzýva občanov, aby v prípade, ak si všimnú pohyb kamiónov na neobvyklých miestach, alebo prítomnosť väčšieho množstva odpadu na miestach, ktoré zjavne na to nie sú určené, aby tieto skutočnosti oznámili.

„Nakladanie s odpadmi je prísne regulované. Takýmto konaním totiž dochádza k ohrozovaniu a poškodzovaniu environmentálnych a ekonomických záujmov spoločnosti a aj osobných záujmov osôb, ktorým sa takýto odpad ocitne na pozemku,“ zdôrazňuje polícia.

Tony nelegálneho odpadu na Spiši
5
Galéria

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM