JAB Kultúra

Je tu posledný predvianočný týždeň: Sledujte, čo môžete zažiť v Spišskej a okolí

Posledný predvianočný týždeň už odštartoval. Kam si v Spišskej a okolí počas neho vyraziť? Inšpirujte sa našimi tipmi na zaujímavé akcie.

Ilustračný obrázok k článku Je tu posledný predvianočný týždeň: Sledujte, čo môžete zažiť v Spišskej a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Life kouč

17. decembra 2018 o 19:00, divadlo Kontra

Life kouč je komediálny príbeh dvoch ľudí, z ktorých jeden nachádza svoje miesto v džungli života a druhý si uvedomí, že cesta, ktorou šiel doteraz, nevedie tam, kam by si želal…

Charlie a továreň na čokoládu

18. decembra 2018 o 17:00 , Kultúrny dom Smižany

Základná umelecká škola Dezidera Štraucha v Smižanoch pripravila hudobno-tanečnú divadelnú rozprávku s pesničkami o hľadaní skutočného šťastia. Neuveriteľné príhody chudobného chlapca v továrni na čokoládu pána Willyho Wonku – najúžasnejšieho, najskvelejšieho výrobcu čokolády, akého kedy svet videl si môžete pozrieť v utorok, v stredu aj vo štvrtok, vždy od 17:00 hod v kultúrnom dome v Smižanoch.

Dežo Ursiny 70

19. decembra 2018 o 19:00, kino Mier

Tvorba Deža Ursinyho je súčasť nášho národného kultúrneho dedičstva. Je jedným zo zakladateľov slovenskej modernej rockovej hudby. Jeho tvorba absolútne presahuje náš región. Je unikátna vo všetkých svojich podobách, od ranných bigbítových polôh, cez muzikálovú tvorbu, filmovú hudbu, až po neskoré fenomenálne obdobie, ktoré vzniklo najmä v spojení s básnikom Ivanom Štrpkom. 4. októbra 2017 sa uskutočnil koncert k 70. nedožitým narodeninám Deža Ursinyho, ktorý zorganizoval jeho syn Jakub Ursiny. Dramaturgia koncertu bola postavená tak, aby v troch blokoch predstavila široký a reprezentatívny prierez tvorbou tohto výnimočného umelca.

Sám sebou

21. decembra 2018 o 18:00, Kultúrny dom Smižany

Známa kapela z neďalekého Jamníka spríjemní svojím vianočným akustickým koncertom predvianočné obdobie v Smižanoch. Tešiť sa môžete aj na hudobných hostí, ktorí dodajú koncertu ten pravý vianočný nádych.

Jánošík alebo pravda je len jedna

21. decembra 2018 o 19:00, Spišské divadlo

Mýtus. Legenda. Symbol cti, odvahy a statočnosti, stelesnenie odporu. Ikona nášho folklóru. Bohatým bral, chudobným dával… Toto všetko o Jánošíkovi vieme. Aký bol ale naozaj? Bol to skutočne hrdina, či len obyčajný zbojník? Na všetky tieto otázky vám dá odpoveď inscenácia Jánošík alebo Pravda je len jedna. Zároveň vám však položí aj ďalšiu otázku: Je pravda o Jánošíkovi skutočne iba jedna?

Spišská burza starožitností a kuriozít

22. decembra 2018 od 8:00, trhovisko / sídlisko Východ

V sobotu si prídu na svoje milovníci retro kúskov či rôznych zberateľských predmetov. Na starom trhovisku sa uskutoční pravidelná Spišská burza starožitností a kuriozít, kde môžete predať, kúpiť alebo vymeniť starožitnosti a predmety minulých čias.

All Star Game

22. decembra 2018 od 14:30, Zimný štadión

Spišská amatérska hokejová liga (SAHL) pripravila v sobotu popoludní športovo-charitatívnu akciu, ktorej súčasťou bude finančná zbierka pre OZ Robinson. Zraz hráčov nominovaných na tento zápas bude o 13:00 v priestoroch VIP HK SNV, kde bude prebiehať draft. Začiatok zápasu je naplánovaný na 14:30, koniec zápasu okolo 17:00 hod. Počas prestávok zápasu budú prebiehať rôzne súťaže, na ktoré kapitáni All Star Game nominujú hráčov svojho mužstva. Víťazi súťaží získajú ceny.

Novejša Battle

22. decembra 2018 od 15:00, Bar New Chicago

Tanečná skupina Denzz Industry sa po minuloročnom veľmi úspešnom podujatí rozhodla zorganizovať v poradí druhý Novejša Battle. Tentokrát to bude podľa organizátorov lepšie, väčšie a omnoho viac premakané.

Chorus Iglovia / Tichá noc

22. decembra 2018 o 16:00 a 19:00, Koncertná sieň Reduty

Miešaný spevácky zbor Choorus Iglovia pripravil pre všetkých milovníkov zborového spevu vianočné koncerty Tichá noc 2018. Ako hosť sa predstaví komorný spevácky zbor z Levoče Chorus Minor.

MMA Pit Cage Fight

22. decembra 2018 od 18:00, športová hala

Najstaršia slovenská organizácia MMA – PCF – Pit Cage Fighting, známa svojou kvalitou zápasov a skvelou hudobnou a svetelnou šou, prináša 19. pokračovanie svojich veľmi úspešných turnajov MMA. Diváci sa môžu tešiť na medzinárodnú profesionálnu fightcard, ktorú organizátori posunuli opäť o level vyššie, mená ako Ladislav „Black Prince“ KOKY (SVK), Mariusz „Radzik“ Radzisewski (POL), Guilherme „Warrior“ Cadena Martins (BRA), Leonard „Pretty Boy“ Spišský (SVK).

Vianoce a spol.

23. decembra 2018 o 19:00, kino Mier

Keď ochorie jeden škriatok, ochorejú všetci. A to sa práve teraz stalo! A čo horšie, do Vianoc zostáva len pár dní. Santa musí zapriahnuť soby a vydať sa medzi ľudí. Jediné, čo môže zachrániť Vianoce, je vitamín C pre všetkých škriatkov. Záchranná misia ale nebude tak jednoduchá, ako sa v prvej chvíli zdalo.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Počas uplynulého týždňa v Spišskej trhovali tí najmenší. Ako to vyzeralo na škôlkarských vianočných trhoch v jednej z materských škôl si môžete pozrieť v priloženej galérii.

FOTOOBJEKTÍVOM: Takéto trhy zažili deti v jednej zo škôlok v Spišskej
14
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM