JAB Rôzne

Jedlá na trhu v Spišskej? 3 pochúťky, ktoré nás upútali najviac, FOTO

V našom meste je už v plnom prúde Spišský trh. A ten ponúka aj množstvo rôznych pochúťok. Tieto 3 našu redakciu upútali najviac...

Ilustračný obrázok k článku Jedlá na trhu v Spišskej? 3 pochúťky, ktoré nás upútali najviac, FOTO
8
Galéria

Spišský trh už odštartoval a vôňa všakovatých dobrôt sa šíri celým námestím. Návštevníci môžu nájsť klasické jarmočné jedlá, akými sú napríklad pečené klobásy, údené kolená, pečená krkovička, kuracie či bravčové ražniči alebo zemiakové placky.

Nechýbajú však ani rôzne vychytávky ako rezance s kuracím mäsom, ryby či grilovaný encián. Pre maškrtné jazýčky sú pripravené zase sladké jedlá, ktorých je neúrekom. My sme sa na Spišský trh vybrali tiež a prinášame vám výber troch dobrôt, ktoré našu redakciu zaujali najviac.

Zbojnícka pochúťka

Na Spišskom trhu si vaše žalúdky môžu dopriať aj jedlo v podobe takzvanej zbojníckej pochúťky. Ako nám majitelia stánku povedali, ide o bravčovú krkovičku udusenú na zelenine a jej súčasťou sú aj baby zemiaky. Za 100 gramov tejto pochúťky zaplatíte 2 eurá.

Poplamúchy

Netradičný názov, iná receptúra, no stará klasika. Poplamúchy doniesli na Spišský trh predávajúci z Nitry, ktorí nám aj prezradili, že ide o chlebíkový posúch, ktorý má všade iné meno. Dodali, že ich je výnimočný tým, že pri jeho výrobe používajú kvások, čím je cesto nadýchané, ale krehké zároveň a upečú vám ho priamo na mieste. V ponuke nájdete klobásový, slaninový aj syrový. Predáva sa na kusy a za jeden zaplatíte 2,50 eur.

Francúzske palacinky XXL

Ide o palacinky, ktoré majú úctyhodný rozmer a náplne od výmyslu sveta. XXL palacinka má priemer 50 centimetrov a môžete si ju dať nasladko aj naslano. V sladkej verzii môžete ochutnať citrónovú, kokosovú, orieškovo–čokoládovú či karamelovú palacinku. Tí, ktorí na sladké práve chuť nemajú si ju môžu dať so šunkou, paradajkami, slaninou, syrom, olivami či údeným lososom. Jedna palacinka vás vyjde podľa náplne od dvoch eur do 3,50.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM: Zoznámte sa s dobrotami, ktoré nás na Spišskom trhu zaujali najviac
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM