JAB Rôzne

Klobúk dole: Takéto parádne veľkonočné dekorácie vyrobili v Spišskej Novej Vsi!

Veľkonočné sviatky už klopú na dvere. Okrem typických jedál či zvykov patrí k nim aj výzdoba. A takéto parádne dekorácie vyrobili študenti v Spišskej.

Ilustračný obrázok k článku Klobúk dole: Takéto parádne veľkonočné dekorácie vyrobili v Spišskej Novej Vsi!
8
Galéria

Veľká noc býva príležitosťou pre Hotelovú akadémiu v Spišskej Novej Vsi a jej študentov ukázať okoliu svoje zručnosti pri príprave veľkonočných stolov či dekorácii, ktoré k týmto sviatkom patria. Tipy na slávnostne prestreté veľkonočné tabule sme vám už priniesli. Šikovní študenti spomínanej školy tento rok však vyrábali aj rôzne veľkonočné dekorácie, ktoré môžu byť taktiež inšpiráciou i pre vašu domácnosť.

Ako povedala majsterka odborného výcviku Katarína Cebuľová Habasová, tento rok sa žiaci pustili po prvýkrát aj do prípravy rôznych zaujímavých dekorácií. Vytvárania veľkonočných dekorácii sa zhostili druháčky.

„Ja som si pripravila dekoráciu v prírodnom štýle z drevenej kôry, kde som použila rôzne farby a prírodné materiály, ktoré som našla doma aj v prírode. Použila som škrupinu z vajíčka, mach, klások či rastlinky, ktoré som dozdobila stuhou s ľudovým motívom,“ opísala svoje diela Natália.

Druháčka Laura tiež stavila na prírodný materiál pri tvorbe svojich dekorácii, no za základ si zvolila väčšiu sklenenú fľašu. „Na dno som si dala zeminu a do nej som vkladala rastliny, konáriky, škrupiny z vajíčok či rôzne kamienky. Je to dekorácia vhodná aj na balkón či terasu,“ priblížila.

Veľkonočné inšpirácie od šikovných študentiek nájdete v našej galérii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Študenti hotelovky v Spišskej sa opäť predviedli: Veď sledujte ich dekorácie...
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM