Správy

Komplexná modernizácia osvetlenia: V Spišskej už vymenili vyše 2600 svietidiel

Generálna rekonštrukcia verejného osvetlenia prebieha v Spišskej Novej vsi od septembra 2015. S modernizáciou sa počíta ešte aj na budúci rok.

Ilustračný obrázok k článku Komplexná modernizácia osvetlenia: V Spišskej už vymenili vyše 2600 svietidiel
Zdroj: TASR

V Spišskej Novej Vsi je už vymenené takmer celé verejné osvetlenie. Projekt komplexnej modernizácie a rekonštrukcie verejného osvetlenia sa začal realizovať v septembri 2015.

Nové LED svietidlá

Rekonštrukcia osvetlenia pokračovala aj v priebehu tohto roka. Slavomír Krieger z oddelenia komunálneho servisu mestského úradu uviedol, že väčšina starých svietidiel bola vymenená za nové LED svietidlá.

Lepšia účinnosť, užší rozptyl svetla a nižší príkon či úspora elektrickej energie. Tieto faktory so sebou priniesla obnova verejného osvetlenia v meste, vymenených bolo viac ako 2600 pôvodných svietidiel. Projekt verejného osvetlenia je realizovaný koncesným spôsobom, čo znamená, že modernizácia a údržba sústavy boli na obdobie desiatich rokov zverejnené koncesionárovi – bratislavskej spoločnosti FIN.M.O.S.

Modernizácia bude pokračovať

Primátor mesta Ján Volný podotkol, že v rámci obnovy sa vynovilo 95 percent svietidiel, 9200 metrov podzemných káblov a takmer 95 percent rozvádzačov. Išlo o generálnu rekonštrukciu na celom území mesta, pretože niektoré rozvody mali už 40 a viac rokov.

V Spišskej Novej Vsi sa nachádza zhruba 3000 svietidiel. S rekonštrukciou a modernizáciou verejného osvetlenia budú v Spišskej Novej Vsi pokračovať aj v roku 2017. „Na budúci rok je naplánovaná modernizácia aj zvyšných častí sústavy verejného osvetlenia," uzavrel Krieger.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto:ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM