Kultúra

Malí herci na divadelných doskách: Ďalší ročník súťažnej prehliadky pozná víťazov, FOTO

Milovníci detskej dramatiky si aj tohto roku mohli prísť na svoje vďaka tradičnej divadelnej prehliadke. Odborná porota rozhodla aj o postupe na krajské kolo.

Ilustračný obrázok k článku Malí herci na divadelných doskách: Ďalší ročník súťažnej prehliadky pozná víťazov, FOTO
5
Galéria
Zdroj: Spišské osvetové stredisko

Pred pár dňami sa predviedli na doskách Spišského divadla tí najmenší. Konal sa tam totiž ďalší ročník už tradičnej regionálnej súťažnej prehliadky detskej dramatickej tvorivosti „Z rozprávky do rozprávky“. Spišské osvetové stredisko sa môže pocháliť už niekoľko desaťročnou organizáciou tohto podujatia.

Päť detských divadelných súborov z okresov Spišská Nová Ves a Gelnica sa predstavilo pred zrakom pozorných malých divákov, so šiestimi divadelnými inscenáciami. Podľa slov odbornej pracovníčky Spišského osvetového strediska Moniky Tkáčovej, diváci mohli spolu s deťmi nazrieť do sveta rozprávkových postáv, zažiť dobrodružstvá Danky a Janky, boriť sa s problémami „Hmyzúškov“ či držať palce (Ne) smelej myške.

„Boli sme pozvaní na oslavu deduškových narodenín a spolu s Markom a Betkou sme zažívali ich prvé pocity a problémy s láskou. V závere prehliadky sme si mohli vychutnať aj klasický folklórny námet o hlúpej žene zaodetý do vlastného poetického šatu,“ doplnila Tkáčová.

Odborná porota na záver rozhodla takto:

1. miesto, priamy postup na krajské kolo „Marko a Betka“, Studio 12+20 ZUŠ Spišská Nová Ves, réžia: Eva Kopperová, Dis. art.

2. miesto, návrh na postup na krajské kolo „O hlúpej žene“, Studio 12+20 ZUŠ Spišská Nová Ves, réžia: Eva Kopperová, Dis. art.

3. miesto, návrh na postup na krajské kolo „Hmyzúškovia“, Divadielko pri ZŠ s MŠ Poráč, réžia: Mgr. Jana Dupčáková

Krajské kolo súťaže Detské divadelné Košice sa bude konať 11.-12. apríla 2019 v Košiciach.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Obrazom: Na doskách Spišského divadla sa predviedli malí herci
5
Galéria
Zdroj: Spišské osvetové stredisko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM