Rôzne

Mesto modernizuje parkovacie systémy. Vodičov v Spišskej Novej Vsi čaká od nového roka novinka

Vodiči v Spišskej Novej Vsi si môžu od nového roka zakúpiť celoročnú parkovaciu známku.

Ilustračný obrázok k článku Mesto modernizuje parkovacie systémy. Vodičov v Spišskej Novej Vsi čaká od nového roka novinka
Zdroj: Unsplash.com

Od 1. januára 2024 budú mať vodiči v meste Spišská Nová Ves možnosť zakúpiť si celoročnú parkovaciu známku cez platobné stanice.

Jej hodnota bude 70 eur a kúpa bude spočívať v zadaní EČV do platobnej stanice, zaplatiť môžu platobnou kartou alebo v hotovosti. Informovala o tom radnica na webovom sídle s tým, že od 1. júla 2024 sa budú predávať aj polročné parkovacie známky za 35 eur.

Platobné stanice budú umiestnené na parkoviskách pri hlavnej pošte na Štefánikovom námestí a pri Detskej poliklinike na Námestí SNP.

Táto nová forma predaja parkovacích známok je súčasťou snahy mesta zmodernizovať svoje parkovacie systémy, prispôsobiť sa súčasnému digitálnemu veku a zaviesť elektronickú parkovaciu známku.

„Vodiči už nebudú musieť navštevovať mestský úrad, kde sa tieto známky predávali a vydávali. V roku 2024 ešte bude možné zakúpiť parkovaciu známku aj v pokladni mestského úradu na Štefánikovom námestí,“ uviedlo mesto.

Toto opatrenie má zjednodušiť a urýchliť proces získavania parkovacej známky pre vodičov a má tiež za cieľ zlepšiť kontrolu a monitorovanie dodržiavania úhrad parkovného.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM