JAB Rôzne

Milé gesto škôlkarov zo Spišskej: Počas týždňa pomáhali aj upratovali, FOTO

Zaslúžia si palec hore. Týždeň dobrých skutkov sprevádzal malých škôlkarov z Materskej školy S. Tomašika v Spišskej Novej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku Milé gesto škôlkarov zo Spišskej: Počas týždňa pomáhali aj upratovali, FOTO
8
Galéria
Zdroj: MŠ S. Tomášika

Materská škola S. Tomašika v Spišskej Novej Vsi sa rozhodla v mesiaci október urobiť si týždeň dobrých skutkov. Ako pre náš portál priblížila riaditeľka škôlky Eva Karaffová, jeho cieľom bolo byť k sebe dobrí, navzájom si pomáhať, vedieť sa slušne správať a byť empatickí.

„Týždeň nám začal pečením koláča. Deti spolu s pani učiteľkami si upiekli koláč, s ktorým sa podelili s pani kuchárkami či upratovačkami a navzájom sme si pri pečení pomáhali. Ďalším naším dobrým skutkom bolo zberanie odpadkov v okolí materskej školy a v širšom okolí,“ povedala s tým, že deti okrem toho, že zveľadili okolie materskej školy sa naučili odpad aj triediť.

Ako doplnila, počas celého týždňa deti nosili do materskej školy hračky, či knihy, ktoré doma už nepotrebujú a tieto boli vo štvrtok odovzdať svojim kamarátom do charity. „Vo štvrtok popoludní sme zavítali zase na detské oddelenie nemocnice, kde sme deti, ktoré sú choré potešili hračkami a spevom.“

Záver týždňa patril podľa jej slov vytváraniu šarkanov, ktoré si urobili škôlkari navzájom. Vzájomná pomoc či pomoc iným však nekončí. Detičky chodia pravidelne spríjemňovať chvíle aj seniorom do domova dôchodcov. Výnimkou nebude ani tento rok. V rámci mesiaca úcty k starším si pripravili pre nich kultúrny program.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Zaslúžia si palec hore: Deti z novoveskej škôlky realizovali dobré skutky
8
Galéria
Zdroj: MŠ S. Tomášika
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM