Rôzne

Multižánrový festival v Spišskej sa blíži: Toto prinesie Basket Music fest

Už onedlho odštartuje v Spišskej každoročné športovo-hudobné podujatie. Tešiť sa môžete na streetballový turnaj, tanečné či hudobné vystúpenia.

Ilustračný obrázok k článku Multižánrový festival v Spišskej sa blíži: Toto prinesie Basket Music fest
Zdroj: BMF - Martin Krestian

Basket Music fest je multižánrový festival, ktorý spája šport, hudbu, tanec, benefíciu a sprievodný program pre širokú verejnosť. Festival sa koná pod záštitou primátora mesta Spišská Nová Ves Pavla Bečarika, v spolupráci s mestom Spišská Nová Ves, Lesmi mesta SNV, STEZ SNV, MKC SNV a kapelou Smola a Hrušky.

Štrnásty ročník športovo – hudobného podujatia Basket Music fest v Spišskej Novej Vsi sa uskutoční v nedeľu 9. júna 2019 v Športovej hale v Spišskej Novej Vsi od 9:00 a vstup je ako každoročne zdarma.

Tento rok sa podľa slov organizátora festivalu Martina Hlavatého sa streetball turnaj vracia späť k svojím pôvodným voľnejším pravidlám a môžu sa ho zúčastniť akékoľvek tímy v kategóriách – open, young, mix a ženy. Nebudú chýbať divácky atraktívne súťaže slam dunk a trojkové hody. Finančný výťažok z registračného poplatku sa využije na podporu projektu na ochranu prírody – Zasaď aleju, o ktorom sa môžu návštevníci dozvedieť aj počas festivalu, keďže sa po prvýkrát v sprievodnom programe predstavia aj domáce prírodné produktové značky, ktoré sa zaoberajú eko & enviro aktivitami.

Hudobné aj tanečné vystúpenia

„Práve tento projekt vzišiel z ich iniciatívy a rozbehli sa prípravy na jeho realizáciu, ktorú chce festival aj takýmto spôsobom podporiť,“ priblížil s tým, že v rámci ďalšieho sprievodného programu sa môžu návštevníci tešiť v exteriéri pred Športovou halou na ukážkové spojenie mladých talentov a subkultúr nášho mesta, kde bude celodenne prebiehať Outdoor Dance jam – tanečný hip hop jam & battle, Chill out zóna Klubu Mladých – hry a súťaže a Graffiti free jam.

Neodmysliteľnou súčasťou festivalu sú hudobné a tanečné vystúpenia, kde sa ako každoročne predstaví hlavný hosť, ale i domáca DJ-ská, hudobná a tanečná špička. „Tento rok budú headlinerom festivalu jednotky slovenského reggae Pokyman a Erik Šulc so svojou Medial Banana Riddim Show. Z domácej scény sa predstaví #hudbazcirejlasky a viac žánrový projekt ARS club. Poprvýkrát sa u nás predstaví brazílske bojový tanec a šport pod taktovkou spišských Capoeira Oria Zambi," ozrejmil organizátor.

Aj stálice festivalu

Ako doplnil, tanečné vystúpenia predvedú medzinárodne úspešní tanečníci z domácej liahne a stálice festivalu – Denzz Industry, BDSkrew, Black Ladies a hostia Art Studio S.O.M. ONE z Prešova a Fearless crew z Popradu. Počas streetball turnaja sa o celodennú hudobnú produkciu postarajú ostrieľaní DJ-i RobinDoris a Wallky.

„Sme radi, že sa nám s kolegom Spokom Kramárom popri náročných pracovných aktivitách darí každoročne zorganizovať tento festival a veríme, že v spolupráci s partnermi a skvelými umelcami z nášho mesta sme pripravili opäť zaujímavý program, ktorý si nájde svojho diváka,“ uzavrel Hlavatý.

Videli ste ich? V priloženej galérii nájdete finalistky súťaže Miss Spiša

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM: Toto sú finalistky súťaže Miss Spiša 2019
9
Galéria
Zdroj: Agentúra Štýl

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM