Miroslav Pomajdík Krimi

Majiteľ v dome načapal zlodeja: Dlhoprstý utekal s diaľkovým ovládačom!

V pondelok zhruba o 15-tej hodine v obci Hrabušice objavil domáci vo svojom dome na Bernolákovej ulici muža, ktorý tam vošiel za účelom krádeže. Na jednom mieste si zhromažďoval veci, ktoré si chcel neoprávnene zobrať so sebou.

Ilustračný obrázok k článku Majiteľ v dome načapal zlodeja: Dlhoprstý utekal s diaľkovým ovládačom!
Zdroj: TASR

Majiteľ domu muža pristihol pri čine a ten sa dal na útek. Zlodej sa do domu dostal cez otvorené pivničné dvere. „V dome zotrval a pripravil si setobox s príslušenstvom, žehličku, tri kufríky s pracovným náradím (sada gola kľúčov, vrtákov a skrutkovačov), ponorné čerpadlo a zapaľovač. Obvinený si tieto veci pripravoval s úmyslom ich odcudziť, avšak vyrušila ho domáca osoba. Pri úteku z pripravených vecí stihol ukradnúť len diaľkový ovládač a zapaľovač,“ informoval hovorca Krajského riaditeľstva policajného zboru Alexander Szabó.

Incident majiteľ domu nahlásil polícii, ktorej sa podarilo údajného zlodeja vypátrať. Ide o 31– ročného muža z Hrabušíc. Muž čelí obvineniu z prečinu porušovania domovej slobody a krádeže. Keby sa mu krádež podarila, tak majiteľovi domu by vznikla škoda za 270 eur. V prípade dokázania viny mu hrozí až dvojročné väzenie.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM