JAB Rôzne

Na sídlisku Západ sú zaujímavé plány: Nové parkovisko aj centrálne ihrisko

Na sídlisku Západ v Spišskej Novej Vsi by malo v budúcom roku pribudnúť ďalšie parkovisko. V pláne je však aj centrálne ihrisko a nielen to.

Ilustračný obrázok k článku Na sídlisku Západ sú zaujímavé plány: Nové parkovisko aj centrálne ihrisko
Zdroj: Dnes24.sk

Koniec roka sa blíži a pomaly nastáva čas plánovať ten budúci. V uplynulý piatok podvečer sa stretli aj členovia mestského výboru sídliska Západ v Spišskej Novej Vsi, aby si spoločne určili priority na budúci rok.

Parkovisko

Hlavnou témou bolo vybudovanie ďalšieho parkoviska medzi ulicami Duklianskou a Hutníckou. Na základe požiadaviek od občanov tejto lokality dal mestský výbor vypracovať tri varianty, kde presne by mohlo parkovisko byť umiestnené. Podľa prvého návrhu by parkovisko s takmer stovkou parkovacích miest bolo umiestnené pozdĺž Duklianskej ulice zo zadnej strany, kde by však obyvatelia prišli o väčšinu zelene.

Druhý návrh boli dve parkoviská po krajoch ulice. Tretí návrh bolo jedno parkovisko s kapacitou približne 50 parkovacích miest, ktoré by bolo situované bližšie ku kostolu. „Aby som mal čo najväčšiu odozvu a istotu, že výstavbu ďalšieho parkoviska obyvatelia sídliska chcú, poroznášal som im listy. Taktiež som sa s nimi stretol aj osobne. Večerné stretnutie priamo na mieste, kde by malo stáť parkovisko predchádzalo zasadnutiu mestského výboru,“ ozrejmil predseda výboru Adnan Akram ostatným členom počas zasadnutia. Tí nakoniec zvolili tretí variant parkoviska, a to ako jednu z hlavných úloh na rok 2017.

Ďalšie plány

Ako predseda výboru pokračoval, nie iba nové parkovisko je na sídlisku potrebné. Po dvoch nových parkoviskách a treťom plánovanom je podľa jeho slov načase spraviť niečo aj pre menšie či väčšie deti bývajúce na sídlisku Západ. „Medzi hlavné úlohy na budúci rok bude určite patriť aj vybudovanie centrálneho, oploteného ihriska na sídlisku a taktiež by som bol rád, keby sa podarilo vytvoriť pre starších takzvaný outdoor gym,“ povedal Akram.

Ako ďalej spomenul, okrem týchto plánov medzi nemenej dôležité úlohy patria aj opravy ciest či chodníkov. „Budeme sa snažiť, aby sa počas nasledujúceho roku dali do poriadku cesty na Stolárskej, Kováčskej a Strojníckej ulici ako aj chodník na Tkáčskej ulici, ktorý si to už veľmi žiada,“ doplnil predseda na zasadnutí.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM