JAB Rôzne

Nádhera zachytená na videu: Gymnazisti z Javorky nacvičili číslo, z ktorého budete paf

Gymnazisti z Javorky predviedli číslo, za ktoré si zaslúžia klobúk dolu. Na pódiu to rozbalili s náročnou skladbou a dopadlo to vskutku nádherne.

Ilustračný obrázok k článku Nádhera zachytená na videu: Gymnazisti z Javorky nacvičili číslo, z ktorého budete paf
Zdroj: Veronika Kacvinská

Vlastný festival gymnazistov z Javorky s názvom Prvosienka sa tento rok konal už po tretí rok. Študenti si okrem iných čísel nacvičili aj náročnú skladbu od americkej vokálnej hudobnej skupiny Pentatonix, ktorá nesie názov White Winter Hymnal. Autorkou nápadu bola tretiačka Veronika Kacvinská, ktorá pre náš portál prezradila, že v pôvodnej skladbe sú iba piati ľudia, oni sa ju rozhodli nacvičiť v dvojnásobnej zostave.

Padne vám sánka: Takto krásne to rozbalili gymnazisti zo Spišskej na pódiu
1
Galéria

„Rozmýšľala som, čo by sme mohli na náš festival nacvičiť, aby to bolo niečo špeciálne a napadlo ma toto. Keďže v našej triede máme veľmi veľa ľudí, ktorí sa venujú umeniu, o myšlienku som sa hneď podelila, pozháňali sme ľudí aj z iných tried a začali sme nacvičovať,“ ozrejmila Veronika. Ich skladba sa od originálu líši aj tým, že ju spievali v troch jazykoch a to slovensky, taliansky a anglicky. „Text mal na starosti kamarát Adrián, ktorý s nami spieval tiež,“ doplnila.

Na nácvik mali necelý mesiac, no napriek stresu podľa slov Veroniky zažili pri nácvikoch aj veľa zábavy a veľa sa nasmiali. Samotné tlieskanie si cvičili podľa videí na youtube. „Pred vystúpením za seba môžem povedať, že som mala veľký stres. Bála som sa či udržíme tempo, či budeme tlieskať narovnako, či si všetci budú pamätať text. No akonáhle sme si sadli na stoličky a začali spievať, všetko opadlo a poriadne sme si to užili,“ priblížila autorka myšlienky.

Doplnila, že je šťastná, že má okolo seba takých úžasných ľudí, ktorí sa nechali nahovoriť na takúto myšlienku. „Jedno veľké ďakujem patrí aj pani učiteľke Daniele Lozanovej, ktorá nám každoročne dáva možnosť, aby sme mohli vystúpiť na Prvosienke, zabaviť sa a k tomu spraviť šťastnými ostatných ľudí,“ uzavrela Veronika.

A ako sa gymnazistom vydarilo ich špeciálne číslo, to si už môžete pozrieť v našej priloženej videogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM