JAB Rôzne

Naše mesto ovládne ružová farba: Už v piatok sa uskutoční ďalší ročník známej akcie

Spišskou Novou Vsou pôjde ružový pochod. Stane sa tak už v tento piatok. Tu sú bližšie informácie.

Ilustračný obrázok k článku Naše mesto ovládne ružová farba: Už v piatok sa uskutoční ďalší ročník známej akcie
Zdroj: OZ Venus

V Spišskej Novej Vsi sa chystá známa charitatívna akcia. Opäť po roku sa bude konať v uliciach nášho mesta Ružový pochod za zdravé ženy, ktoré organizuje občianské združenie Venus. Pôjde už o štvrtý ročník.

„Cieľom nášho projektu je každý rok podporiť konkrétne pacientky z nášho regiónu. Po úspešných minulých ročníkoch sa nám podarilo niekoľkokrát finančne pomôcť ženám z OZ Mamma (združuje ženy s rakovinou prsníka v regióne Spišská Nová Ves) zakúpením rôznych pomôcok, vitamínov a látok na podporu imunity,“ povedala pre náš portál jedna z organizátoriek Petra Lisoňová.

Doplnila, že aj vďaka pochodu sa im podarilo zakúpiť pulznú pištoľ na menej bolestný odber. „Minulý rok sme zorganizovali aj prednášky pre širokú verejnosť s hlavnou témou prevencie a starostlivosti o telo,“ ozrejmila. Tretí ročník Ružového pochodu bol súčasťou tradičného podujatia – Dni mesta, ktoré vypukne už zajtra. Inak to nebude ani tento rok.

Pochod sa uskutoční v piatok 31. augusta od 16:00 hod. pred budovou Reduty.

Podľa slov spoluorganizátorky, pochod prídu svojou účasťou podporiť aj primátor mesta Ján Volný, basketbalisti mesta Spišská Nová Ves, volejbalový klub žien mesta Spišská Nová Ves. Súčasťou podujatia bude aj OZ Amazonky z Bratislavy, MUDr. Lucia Copáková (lekársky genetik – v odbore lekárska genetika so zameraním na onkogenetiku a hematologické malignity) či Liga proti rakovine z Košíc, ktorí predstavia širokej verejnosti možnosti pre onkologické pacientky.

„Ambasádorkou pochodu je Veronika Gálová, mladé, 28-ročné dievča, rodáčka zo Spišskej Novej Vsi, ktoré si už s rakovinou prežilo svoje, ale nevzdáva sa a žije si svoj život s úsmevom,“ uzavrela Lisoňová s tým, že aj v tomto roku je v pláne pokračovať s podporou konkrétnych žien či organizovať besedy a workshopy pre mládež.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM