JAB Rôzne

Novoveská zoo sa zmenila na rozprávku: Stretnúť ste mohli čerta, princa aj vodníka, FOTO

Zoologickú záhradu v Spišskej Novej Vsi už po štvrtýkrát obsadili rozprávkové bytosti. Deti tak okrem zvieratiek mohli stretnúť aj vodníka či čerta.

Ilustračný obrázok k článku Novoveská zoo sa zmenila na rozprávku: Stretnúť ste mohli čerta, princa aj vodníka, FOTO
12
Galéria

Uplynulá sobota patrila v zoologickej záhrade v Spišskej Novej Vsi našim najmenším. Práve v jej areáli okrem zvieratiek čakalo na deti aj ďalšie prekvapenie. Časť zoologickej záhrady sa premenila na rozprávkové kráľovstvo a malí návštevníci si tak mohli užiť Cestu rozprávkovým lesom. Tá sa konala v tomto prostredí už po štvrtýkrát a aj po pár hodinách vytrvalého dažďa prilákala menších či väčších dobrodruhov.

Na deti čakalo niekoľko stanovísk s rozprávkovými bytosťami, kde museli plniť rôzne úlohy. Nechýbal ani perníkový domček, kde Jankovi a Marienke pomáhali zbierať perníčky, vodník, ktorému sa pomiešali ryby či hladný drak, ktorého museli nakŕmiť, aby tak zachránili švárneho princa. Na konci cesty ich okrem úsmevu a radosti zo splnených úloh čakal aj malý darček.

Okrem cesty rozprávkovým lesom však čaká na deti podľa slov riaditeľky spišskonovoveskej zoo Jany Dzurikovej aj tohtoročná premiéra. „V dňoch 29. a 30. júla budeme hosťovať exteriérové divadlo – replika divadelnej maringotky s konským záprahom. Ide o celoslovenské turné, ktoré sa začalo už v marci a končí v októbri 2017 a naša zoo sa stane na dva dni jeho súčasťou," priblížila.

Vytvorenie mobilnej marionetovej (bábkarskej) scény je reakciou na zápis slovenského a českého bábkového divadla do Zoznamu nehmotného kultúrneho dedičstva UNESCO. V novoveskej zoo sa budú môcť deti tešiť na predstavenie – Čert a Kača. Predstavenie v oba dni bude prebiehať dvakrát a to o 14.00 a o 16.00 hod.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Zachytené objektívom: V novoveskej zoo ste mohli stretnúť rozprávkové bytosti
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM