Iné športy

Novoveské juniorky majú za sebou majstrovstvá SR vo volejbale: Takto sa im darilo

Uplynulý víkend zabojovali mladé novoveské volejbalistky na majstrovstvách Slovenska. V Stropkove o titul bojovalo osem družstiev.

Ilustračný obrázok k článku Novoveské juniorky majú za sebou majstrovstvá SR vo volejbale: Takto sa im darilo
Zdroj: VK SNV

Naše juniorky cestovali uplynulý víkend na majstrovstvá Slovenska do Stopkova. Tréner Martin Roško nominoval na M-SR do Stropkova 12 hráčok v kategórii junioriek, teda 15 až 19 ročných. V Stropkove sa v dvoch halách odohralo spolu 20 zápasov, pričom každé zo zúčastnených družstiev odohralo spolu 5 zápasov.

Spišiačky v piatok 5.mája v prvom zápase podľahli Bilíkovej Bratislava 0:3 a poobede vyhrali nad Liptovským Hrádkom 3:0. Následne v sobotu doobeda nestačili na Sláviu UK Bratislava 1:3 no poobede porazili Zvolen 3:2, keď prehrávali už 0:2 na sety, čím sa ocitli v hre o 5. miesto.

Vo svojom poslednom vystúpení na M-SR odohrali Spišiačky zápas o končené umiestnenie s Liptovským Hrádkom. Tento zápas už zvládli po všetkých stránkach a vyhrali ho 3:0 na sety, čím obsadili celkové 5. miesto, čo je o 2 priečky lepšie ako vlani.

„V družstve junioriek som mal k dispozícii 12 dievčat, z ktorých iba 3 hráčky boli „čisté“ juniorky, ostatné sú ešte kadetky. To znamenalo, že sme hrali proti starším súperkám, ktoré mali určite viacej natrénované i viacej odohratých zápasov. Aj napriek tomu sme podali kvalitný výkon a dievčatá si zaslúžia pochvalu," povedal po zápase tréner s tým, že umiestnenie na 5. mieste považuje za úspech a odráža to aj reálne postavenie v rebríčku výkonnosti jednotlivých družstiev na Slovensku.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM