JAB Kultúra

Novovešťania, spozornite: Toto sú víkendové akcie, ktoré stoja za vašu pozornosť

Mnoho z nás sa raduje, ďalší víkend je tu. Spríjemnite si ho aj vďaka lákavým podujatiam, ktoré sa uskutočnia v Spišskej a okolí. Toto sú naše tipy...

Ilustračný obrázok k článku Novovešťania, spozornite: Toto sú víkendové akcie, ktoré stoja za vašu pozornosť
Zdroj: TASR

Víkend otvorených parkov a záhrad

2. a 3. júna 2018

Prvý júnový víkend bude na Slovensku znovu patriť parkom a záhradám či iným zaujímavým zeleným a historicky hodnotným lokalitám. Ani tento rok chýbať pozoruhodné parky, záhrady a areály v Spišskej Novej Vsi a jej okolí. Program na vás čaká v zoologickej záhrade, v galérií umelcov Spiša či priamo v parku na námestí.

Smižianske folklórne slávnosti

2. a 3. júna 2018, areál TJ Slovan Smižany

13. ročník jarmoku ľudových remesiel odštartuje u našich susedov v sobotu, kedy je zároveň pripravený na ihrisku aj program pre tých najmenších k ich sviatku. V nedeľu popoludní si zase prídu na svoje milovníci tradícií – bude sa konať už 27. ročník Smižianskych folklórnych slávností. Okrem folklórnych skupín zo Spiša sa ako hosť programu sa predstaví FS URPÍN (Banská Bystrica).

Festival tanca

2. júna 2018 od 15:00, Krompachy – Plejsy

V programe sa predstavia domáci aj hostia. Tešiť sa môžete na tanečnú skupinu Denzz Industry, country tanečnú skupinu Márgit a pozvanie prijal aj známy tanečník Miquel a jeho tanečná škola La CASA DEL Ritmo. Súčasťou Festivalu tanca bude aj oslava Medzinárodného dňa detí.

Neuveriteľný príbeh o Obrovskej hruške

2. júna 2018 o 15:30, kino Mier

V mestečku Solby plynie pokojný život, až do tej chvíle, keď Mitcho a Sebastian nenájdu v prístave správu vo fľaši. Fľaša je od strateného starostu Solby a píše sa v nej, že sa nachádza na Tajomnom ostrove a urobil veľký objav. Mitcho a Sebastian musia podniknúť veľkú výpravu, aby ho zachránili a priviedli domov, a počas tejto cesty nájdu niečo, čo prinesie ich mestečku veľkú radosť – obrovskú hrušku.

Life kouč

2. júna 2018 o 19:00, divadlo Kontra

Novú premiéru uvedie v sobotu divadlo Kontra. Terapeutická komédia aj o tom ako prinútiť svojho partnera, aby umýval riad. Wendy potrebuje pomoc. Ale aj jej terapeut! Ten stojí pred veľkou úlohou – spraviť z mladej naivky, ktorej život je jedna veľká katastrofa, úspešnú ženu.

Basket music fest

3. júna 2018 od 9:00, Športová hala

Športovo-hudobné podujatie s benefičným charakterom odštartuje v nedeľu ráno. Tento rok bude aj s novinkou v znamení spolupráce s 3×3 Slovakia Basketball, ktorá poteší všetkých streetballerov a zatraktívni turnaj. Súčasťou festivalu budú aj energické hudobné a tanečné vystúpenia, ktoré ako každoročne podporila aj domáca DJ-ská i tanečná špička. Novinkou tohto ročníka bude aj celodenný tanečný battle v réžii tanečnej skupiny Denzz Industry.

Ferdinand

3. júna 2018 o 15:00, kino Mier

Nina a Ferdinand sú najväčší kamaráti pod španielskym slnkom. To by nebolo až také zvláštne, keby Nina nebola malé dievčatko a Ferdinand veľký býk. Narodil sa síce ako malé, roztomilé teliatko, ale časom podrástol o poriadny kus nielen do výšky, ale aj do dĺžky a šírky. Ľudia, ktorí ho nepoznajú, si môžu myslieť, že je to nebezpečné, zúrivé monštrum, lenže Ferdinand je našťastie ten najroztomilejší a najposlušnejší párnokopytník na svete, ktorý nadovšetko miluje kvetinky a nikdy by neublížil ani muche.

Deň detí v Levoči

3. júna 2018 od 13:00, Severný park

Aj v našom susednom meste bude v nedeľu popoludní kopec zábavy. Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí je pripravený v severnom parku bohatý program. Na deti čakajú kolotoče, divadielko, skautský tábor aj známy ujo Ľubo. Nebude chýbať ani maľovanie na tvár, vystúpenia detí či disney maskoti.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM