JAB Rôzne

Novovešťanka zaujala na súťaži krásy: Jeannette žala úspech na Miss Folklór

Je mladá, krásna, študuje psychológiu a od malička miluje folklór. Niet div, že upútala porotu na zaujímavej súťaži Miss Folklór 2016.

Ilustračný obrázok k článku Novovešťanka zaujala na súťaži krásy: Jeannette žala úspech na Miss Folklór
Zdroj: archív J.S

Novovešťanka Jeannette Smiková má 22 rokov a študuje v Brne na filozofickej fakulte psychológiu. Okrem toho, že štúdium ju podľa jej slov veľmi baví, má od malička blízko k folklóru. S touto svojou záľubou sa prvýkrát stretla, keď mala štyri roky a to v detskom folklórnom súbore Ihrík. V ňom tancovala do svojich jedenástich rokov.

Čítajte tiež: Song, ktorý treba vidieť: Vznikol chytľavý letný hit v spišskom nárečí, VIDEO

„Zo súborom sme navštívili veľké množstvo festivalov, vyhrali mnoho prekrásnych cien a myslím si, že ma tento súbor za tých pár rokov dokázal úplne perfektne pripraviť do hocijakého ďalšieho súboru. Neskôr som šesť rokov tancovala v Čačine,“ pospomínala Jeannette s tým že momentálne síce do žiadneho súboru kvôli štúdiu nechodí, no vynahrádza si to tým, že pôsobí v najväčšom študentskom česko-slovenskom rádiu ,,Rádiu R“ , kde mám svoje vlastné folklórne vysielanie s názvom ,,Vykrúcačky“.

Čítajte tiež: Nevšedné zábery zaľúbencov: Svadobné fotky nafotili v Slovenskom raji!

Ako prezradila, za lásku k folklóru vďačí svojej rodine a rodičom, no to, aby chodila do súboru bola mamina iniciatíva, keďže podľa Jeannette dlhé roky spievavala v súboroch, navštevovala rôzne súťaže a bola a stále je naozaj vynikajúca speváčka. Láska k folklóru ju priviedla aj do zaujímavej súťaži s názvom Miss Folklór, ktorá sa konala 10. septembra vo Východnej.

Zdroj: Matúš Lago

„Do tejto súťaže som sa prihlásila sama, pretože myšlienka toho, môcť sa prezentovať niečím k čomu mám od detstva tak blízko, mi prišla ako skvelá príležitosť. Celé to u mňa začalo castingom vo Východnej, odkiaľ som potom postúpila do finálovej jedenástky,“ povedala. Zaujímalo nás teda, čím všetkým si musela prejsť počas finálového večera a čím sa Miss Folklór líši od bežných súťaží krásy, ktoré poznáme.

„Priznám sa, že som predpokladala, že to bude prebiehať podobne ako iné miss, ale mýlila som sa, čo bolo príjemným prekvapením. Síce chodiť na vysokých topánkach a skúšanie prekrásnych šiat na finálový večer sme absolvovali aj my, no celé finále bolo založené najmä na voľnej disciplíne a na to, koľko srdca dokáže každá z nás vložiť do toho svojho čísla,“ ozrejmila nám atraktívna Novovešťanka.

Ako pokračovala, prezentovala sa trochu inak ako ostatné dievčatá. Porote aj publiku predviedla všetko, čo vie – teda hrala na husle, cimbal, spievala aj tancovala. Svoje číslo si veľmi užívala ako aj celý finálový večer. Možno aj toto podľa Jeanette dosť akčné číslo prispelo k tomu, že sa nakoniec stala druhou vicemiss oficiálne prvého ročníka Miss Folklór. Minulý rok sa totiž konal nultý, úvodný ročník tejto súťaže.

Zdroj: Matúš Lago

A aké boli jej pocity po vyhlásení výsledkov? „Po vyhlásení môjho mena som sa veľmi tešila, čo bolo určite vidieť. Budem ale úprimná a dovolím si povedať, že naozaj som nešla do tejto súťaže s úmyslom vyhrať, alebo bojovať o akési miesto. Mojím cieľom bolo skúsiť niečo nové, nadobudnúť nové skúsenosti, zoznámiť sa s ďalšími zaujímavými ľuďmi a výhra, tá je už len čerešničkou na torte,“ skonštatovala. Celý večer ju tešilo najmä to, že ju podporovala rodina ako aj rodina jej priateľa, ktorí vytvorili aj dokonca poster s vtipným popisom a veľkou číslicou 5, keďže finálové číslo Jeannete bola práve päťka.

Čítajte tiež: Judita (19) zo Spišskej má talent na pohľadanie: Tvorí nádherné diela! FOTO

Po úspešnom večeri nás teda zaujímalo či nemá Jeanette ambície zúčastniť sa aj ďalších súťaží krásy. „Je pravdou, že som bola na castingu súťaže Miss Slovensko a postúpila som do užšieho výberu, ale ďalej som sa už nedostala. Každopádne to bola zaujímavá skúsenosť a pekný výlet s maminou v jednom,“ uzavrela druhá vicemiss Miss Folklór 2016.

Pozrite si ju na FOTKÁCH: Krásna Novovešťanka upútala porotcov na Miss Folklór
11
Galéria
Zdroj: Matúš Lago
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM