JAB Kultúra

Odštartoval nový týždeň: V Spišskej si ho môžete užiť aj so strašidlami v ZOO

Divadelné predstavenie, cvičenie starých rodičov a vnúčat či koncert slovenskej speváčky. Toto a ešte viac ponúkne v Spišskej tretí októbrový týždeň.

Ilustračný obrázok k článku Odštartoval nový týždeň: V Spišskej si ho môžete užiť aj so strašidlami v ZOO
Zdroj: Dnes24.sk

Life kouč

14. októbra 2019 o 19:00, Divadlo Kontra

Wendy potrebuje pomoc. Ale aj jej terapeut. Ten stojí pred veľkou úlohou: spraviť z mladej naivky, ktorej život je jedna veľká katastrofa, úspešnú ženu. 

Spoločné cvičenie pre starých rodičov a vnúčatá

15. októbra 2019 o 14:00 a 15:00, Ultimuv

Športové centrum Ultimuv pripravilo pre deti a ich starých rodičov spoločné bezplatné cvičenie. Oslávte netradičným spôsobom Svetový deň starých rodičov nenáročným skupinovým cvičením pod vedením fyzioterapeuta. Čaká vás zábava, spoločné hry, ale aj cvičenia vhodné ako prevencia bolesti chrbtice pre seniorov či zdravý vývin pohybového aparátu pre deti.

Dotvor sa

15. októbra 2019 o 15:30, Klub mladých

Klub mladých pripravil workshop určený pre mladých ľudí od 14 – 30 rokov, ktorí chcú zlepšovať život a prostredie vo svojom okolí.

Filmový klub / Ukradnutý štát

15. októbra 2019 o 19:00, Kino Mier

Dokumentárny film skúsenej a výraznej filmárky Zuzany Piussi, ktorá sa vo svojej tvorbe zameriava na dôležité spoločenské témy. Kauzu Gorila reflektovala vo filme Od Fica do Fica. Jej nový film začal vznikať ako ohliadnutia za jeho aktérmi – krátko po začiatku nakrúcania však došlo k zavraždeniu novinára a natáčanie nabralo iný smer. Vo filme vystupujú advokáti, blogeri, novinári a hlavne (bývalí?) agenti spravodajských služieb, pričom výsledný tvar analyzuje snahy ovplyvňovať verejný priestor prostredníctvom kompromitujúcich materiálov.

Plynová lampa

16. októbra 2019 o 19:00, štúdio Spišského divadla

Komorný kriminálny príbeh z viktoriánskych čias je o manželoch Manninghamovcoch, ktorí si užívajú zdanlivo pokojný podvečer. Mladá manželka Bella, ktorá zbožne obdivuje svojho manžela trpí predstavami, že v ich dome straší, pretože nečakane miznú rôzne veci. Jej manžel ju v tom podporuje a tvrdí, že je psychicky labilná. Situácia sa však náhle zvrtne po príchode vyšetrovateľa, ktorý odhalí pravú príčinu miznutia vecí.

Eniesa

17. októbra 2019 o 19:00, Čajovňa Alchýmka

Eniesa alebo San je slovenská speváčka, hudobníčka a autorka. Na pódiu ju väčšinou uvidíte spievať s gitarou, ale niekedy aj so santurom, alebo inými nástrojmi, ktorými občas doprevádza iných muzikantov a umelcov. Okrem vlastných skladieb vytvára aj hudbu pre divadelné, tanečné a multižánrové predstavenia, tiež hudbu do filmov.

Duf-art

18. októbra 2019 o 19:00, Galéria umelcov Spiša

Divadelný projekt DUF-ART uvedie ďalšiu multimediálnu inscenáciu spojenú so scénickým tancom a videoprojekciou. Historickú divadelnú inscenáciu Svoj oštep blýskavý do srdca vraz mi… predstavia herci z Divadla teatrálnej skratky v spolupráci s tanečnou skupinou Denzz Industry.

Odpredu aj odzadu

18. októbra 2019 o 20:00, Divadlo Kontra

Predstavenie ocenené na festivaloch vo Veľkej Británii, Nemecku, USA, Litve, Ukrajine,Turecku, Arménsku a Albánsku. Vynikajúci poľský monodrámový herec, Mateusz Nowak, v príbehu z 18. storočia nenechá suchej nitky na nikom. Výsmech zo spoločnosti, ktorá je veľmi podobná tej dnešnej, je nastavením zrkadla nám všetkým. Popredné úspechy tohto predstavenia a interpréta sľubujú jedinečný umelecký zážitok.

To je ohromné, miláčik…

19. októbra 2018 o 19:00, podkrovie Domu Matice slovenskej

Divadlo na opätkoch uvedie komédiu na motívy divadelnej hry od Geraldine Aron „Môj skvelý rozvod“. O tom, ako ženu v stredných rokoch opustí manžel a ona sa s tým vysporiada po svojom.

Strašidelná noc v ZOO

20. októbra 2019 od 15:00, zoologická záhrada

Nedeľné popoludnie bude patriť deťom a strašidlám. Zároveň to bude posledná akcia pred zatvorením hlavnej časti ZOO. Program začne od 16:00 hod a pre deti budú pripravené rôzne súťaže či bábkové divadlo. Súčasťou podujatia bude taktiež aj lampiónový sprievod nočnou zoologickou záhradou.

Videli ste už? Pri Technickej akadémii otvorili nové športovisko. Kliknite na galériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM: Slávnostné otvorenie nového športoviska pri Tech. akadémii
16
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM