JAB Rôzne

Pekné gesto od neďalekého lyžiarskeho strediska: Namiesto ohňostroja pomoc Prešovu

Namiesto veľkolepého ohňostroja, jedno novoročné svetielko. Pomáhať Prešovu sa rozhodli aj v lyžiarskom stredisku Mraznica.

Ilustračný obrázok k článku Pekné gesto od neďalekého lyžiarskeho strediska: Namiesto ohňostroja pomoc Prešovu
Zdroj: Adam Stečák

Veľká tragédia, ktorá sa stala na prešovskom sídlisku 6. decembra otriasla celým Slovenskom. Plyn v Prešove na Mukačevskej ulici vybuchol v jednom z bytov v 12-podlažnej bytovke a nešťastie si vyžiadalo sedem ľudských životov, jedna osoba je stále nezvestná.

Spolupatričnosť obyvateľom postihnutých týmto nešťastím vyjadrujú tisícky ľudí. Na transparentný účet Prešova posielajú finančnú pomoc, jednotlivci, mestá aj kraje.

Pomôcť sa rozhodlo aj naše mesto, kedy na ostatnom zasadnutí mestského zastupiteľstva poslanci schválili 5000 eur z mestského rozpočtu pre mesto Prešov. Zastupiteľstvo Košického samosprávneho kraja (KSK) schválilo taktiež nenávratnú finančnú výpomoc.

Niektoré mestá sa rozhodli vyjadriť spolupatričnosť aj tým, že tento rok na Silvestra upustili od ohňostrojov. K mestám ktorými sú napríklad Košice, Banská Bystrica, Liptovský Mikuláš, Modra či Sabinov sa pripojili aj Krompachy. Obrovský silvestrovský ohňostroj bol plánovaný aj v neďalekom lyžiarskom stredisku Mraznica na Hnilčíku. Ten sa napokon konať nebude.

„Priatelia, na základe posledných udalostí ohľadom výbuchu plynu v prešovskej bytovke, sme sa aj my v Ski centre Mraznica rozhodli pomôcť. Rozhodli sme sa namiesto plánovaného obrovského ohňostroja vystreliť jediné novoročné svetlo a prispieť na transparentný účet pre pomoc osobám, ktoré boli touto katastrofou poškodené. Ďakujeme za pochopenie," napísali kompetentní na sociálnu sieť.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

V priloženom videu si môžete pozrieť aj začiatok búracích prác v Prešove.

Zdroj: Dnes24.sk

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM