Rôzne

Pre všetkých milovníkov behu a prekrásnej prírody: Aha, čo sa chystá v Slovenskom raji

Už o pár dní si bežci zmerajú svoje sily v lone prekrásnej prírody. Uskutoční sa druhý ročník akcie s názvom Pekelný beh rajom.

Ilustračný obrázok k článku Pre všetkých milovníkov behu a prekrásnej prírody: Aha, čo sa chystá v Slovenskom raji
Zdroj: TASR

Milovníci behu a zaujímavých výzviev si prídu na svoje už tento víkend. 9. septembra odštartuje druhý ročník bežeckých pretekov s názvom Pekelný beh rajom. Podľa slov organizátorov je Slovenský raj svojim členitým terénom stvorený na trailový beh.

Pre účastníkov sú pripravené dve trate v dvoch kategóriách. Prvá, short – 11 kilometrov dlhá trať s prevýšením 640 metrov, zoberie účastníkov z Čingova na Kláštorisko a späť cez pekelnú Čertovú sihoť. Časový limit na dokončenie je 3 hodiny.

Druhá, ultra – 52 kilometrov dlhá trať trať s prevýšením 2400 m vedie z Čingova okolo celého Slovenského raja. Časový limit na dokončenie je 10 hodín. „Obe trate Pekelného behu rajom vedú po lesných cestách Slovenského raja. Niektoré úseky obsahujú strmé zbehy a vlhké rebríky,“ upozorňujú organizátori. Preteky na dlhšej trase odštartujú o 6:00 hod. Bežci na kratšej trati štartujú o 10:00 hod.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM