JAB Rôzne

Prvý veľký deň majú za sebou: Prváčikovia v Spišskej absolvovali imatrikulácie, FOTO a VIDEO

Stali sa oficiálnymi prvákmi a prijali ich medzi seba aj starší kamaráti, ale predtým museli splniť milé úlohy a zložiť prísahu. Na ZŠ Hutníckej sa konali imatrikulácie.

Zdroj: Dnes24.sk

Do lavíc zasadli prvýkrát už v septembri, ale aby sa stali ozajstnými prvákmi museli absolvovať isté oficiálne privítanie. Reč je o imatrikuláciách, ktoré má poväčšine každá základná aj stredná škola.

Výnimkou nie je ani ZŠ Hutnícka na sídlisku Západ v Spišskej Novej Vsi, v ktorej týmto spôsobom prijímajú prvákov medzi seba každý rok.

Ako pre Spišskú 24 povedala zástupkyňa riaditeľky Katarína Oelschlägerová, je to už tradičné podujatie. „Hlavnou myšlienkou celej akcie je, aby naši deviataci prijali týchto najmenších medzi seba a aby sa aj týmto aktom stali ozajstnými žiakmi našej školy," ozrejmila.

Na 43 prváčikov čakalo milé popoludnie strávené v telocvični školy, kde okrem pár drobných úloh, ktoré mali pre nich pripravené deviataci boli pasovaní za prvákov. Predtým však museli zložiť prísahu a niečo zarecitovať.

Slávnostné popoludnie spestrili aj staršie žiačky svojím vystúpením. Na záver si prváci spolu zatancovali a pochutili si na občerstvení, ktoré pripravili v školskej kuchyni.

Zábery z imatrikulácie prvákov nájdete aj v našich galériách.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Obrazom: Prváci na ZŠ Hutníckej absolvovali imatrikuly
24
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM