Rôzne

Sezóna špekáčikov na čerstvom vzduchu je tu: 3 miesta v Spišskej a okolí, kde je radosť opekať

Teplé jarné počasie priam ťahá do prírody. Nezameniteľne k tomu patrí aj atmosféra opekačky s rodinou či priateľmi. Aby ste si ju vychutnali, nemusíte pritom vôbec chodiť ďaleko. Toto sú tri miesta v okolí Spišskej, kde to stojí za to.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna špekáčikov na čerstvom vzduchu je tu: 3 miesta v Spišskej a okolí, kde je radosť opekať
Zdroj: TASR

Po prechádzke okolitou prírodou či ako spríjemnenie podvečera s najbližšími padne vhod, posilniť sa. A čo si človek v tomto období vychutná viac, ako dobroty, vlastnoručne opečené na ohni? Aj okolie Spišskej ponúka mnoho miest, kde môžete stráviť príjemné chvíle pri ohni, neďaleko od rušného mesta. Vybrali sme pre vás tri tipy, kam na vybrať opekačku.

Tisícročná kaplnka

Sans Souzi je miesto, na ktoré sa dá dostať z rôznych strán. Kopec zvaný Zámčinsko sa nachádza medzi obcami Iliašovce – Smižany – Spišská Nová Ves a Harichovce. Okrem výhľadu a pekného prostredia, ktorého súčasťou je tisícročná kaplnka môžete využiť hneď niekoľko ohnísk, ktorých súčasťou sú lavičky aj hojdačky. V pekne udržiavanom prostredí uprostred lesa si môžete naplno vychutnať opečené dobrotky.

„Je to úžasné miesto a každý rok tam ideme s rodinou minimálne dvakrát. Nie je to ďaleko, deti sa vyšantia a ešte sa aj posilníme. V prírode im aj lepšie chutí,“ zdôverila sa mamička Mariana.

Pieskovec

Obľúbenou lokalitou nielen pre mladých je Pieskovec v mestskej časti Ferčekovce. Ohnisko, lavička a veľká lúka stvorená na rôzne loptové hry láka ľudí na oddych a pokoj od ruchu mesta. Obyvatelia Ferčekoviec to majú na skok a tí ostatní si môžu pred opekačkou spraviť príjemnú prechádzku.

„Chodím tam veľmi rád aj s partiou kamarátov. Opekáme, hráme futbal, vždy máme so sebou aj gitary, aby bolo veselšie. Hlavne to mám na skok od domu,“ prezradil Lukáš (20) z Ferčekoviec.

Košiarny briežok

Stredisko prímestskej rekreácie 5 kilometrov od Spišskej – Košiarny briežok vyhľadávajú na relax nie len Spišiaci. Na rozľahlých lúkach prekrásnej prírody Slovenského raja si môžete navariť guláš či opiecť špekačky. Ale môžete tam dokonca aj prespať na niektorej z chát. Je to skvelé miesto na rodinný výlet či predĺžený víkend zakončený spoločným opekaním či grilovaním na plameni.

„Veľmi rád chodím na Košiarny briežok spolu s priateľkou na bicykloch. Niekedy ideme celá partia, veď opekačka za pekného počasia tu nemá chybu. Po príjemne strávenom dni sa potom ľahšie vraciame do bežného pracovného života,“ povedal Martin.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM