Rôzne

Spišská sa zapojí do charitatívnej akcie: Kedy, kde a s čím môžete pomôcť?

Oblečenie aj trvanlivé potraviny môžete darovať tým, ktorí to najviac potrebujú. Naše mesto sa zapojí do Dňa darovania (Giving Tuesday) .

Ilustračný obrázok k článku Spišská sa zapojí do charitatívnej akcie: Kedy, kde a s čím môžete pomôcť?
Zdroj: TASR

Do medzinárodného sviatku štedrosti a dobrovoľníctva sa zapojí tento rok aj Spišská Nová Ves. Pri príležitosti Dňa darovania (Giving Tuesday) vyhlasuje mesto verejnú zbierku dámskeho šatstva a oblečenia pre deti do 12 rokov, ktoré bude poskytnuté matkám s deťmi v núdzi nachádzajúcich sa v Dome Charitas sv. Jozefa v Spišskej Novej Vsi.

Zároveň sa bude konať aj zbierka pánskeho šatstva, ktoré bude k dispozícii bezdomovcom v Dome humanity Nádej, ktorého prevádzkovateľom je mesto Spišská Nová Ves. Darovať môžete i trvanlivé potraviny.

Šatstvo a potraviny môžu Novovešťania priniesť 27. novembra 2018 v čase medzi 7.00 – 17.00 hod. na Mestský úrad, oddelenie sociálnych vecí, Štefánikovo námestie 1, Spišská Nová Ves, miestnosti č. 101, 102, 103, alebo priamo do Domu Charitas sv. Jozefa.

Zapojiť sa je úplne jednoduché. Stačí spraviť dobrý skutok. Preto heslo Dňa darovania znie Môžem, pomôžem.

Myšlienka sviatku štedrosti, darovania a dobrovoľníctva vznikla v roku 2012 a postupne sa rozšírila do vyše 150 krajín. Len na Slovensku sa minulý rok vyzbieralo viac ako 83 000 eur a vyše 12 ton oblečenia.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM