Rôzne

Súťaž aj odtlačok príležitostnej poštovej pečiatky: Oslavy 750. výročia vrcholia

Spišská Nová Ves si tento rok pripomína 750. výročie prvej písomnej zmienky. Pri tejto príležitosti mesto pripravilo ešte niekoľko zaujímavých akcií.

Ilustračný obrázok k článku Súťaž aj odtlačok príležitostnej poštovej pečiatky: Oslavy 750. výročia vrcholia
Zdroj: Dnes24.sk

Oslavy 750. výročia prvej písomnej zmienky nášho mesta vrcholia a obyvateľov Spišskej čakajú ešte aj v závere roka zaujímavé akcie. Okrem videomappingu, ktorý bude prebiehať 28. novembra na fasáde evanjelického kostola či zaujímavej svetelnej inštalácie beží aj internetová súťaž s názvom Poznáš svoje mesto?

Súťaž prebiehajúca na webstránke mesta pozostáva z 30-tich fotografií s rôznymi detailmi objektov nachádzajúcich sa na území mesta Spišská Nová Ves. Úlohou súťažiacich je zaregistrovať sa a identifikovať objekty, na ktorých sa detaily na fotografiách zobrazujú. Pri každej fotografii majú súťažiaci k dispozícii na výber tri možnosti. Do žrebovania o zaujímavé ceny sa dostáva každý zaregistrovaný súťažiaci, ktorý správne identifikuje minimálne 25 fotografií. Súťaž prebieha do 9. decembra tohto roku. Počet správnych odpovedí, a to, či súťažiaci postúpili do žrebovania o zaujímavé ceny sa dozvedia po 10. decembri po ukončení súťaže.

V samotný deň 750. výročia 1. písomnej zmienky o našom meste, 29. novembra 2018, budú môcť obyvatelia Spišskej získať aj Odtlačok príležitostnej poštovej pečiatky. Námet obrazovej časti vychádza z mapového podkladu centrálnej časti mesta, hrubšie línie znázorňujú doposiaľ zachované objekty pôvodnej zástavby. Autorom grafického návrhu je Stanislav Susa. Odtlačok pečiatky môžete získať na Pošte 1 (Hlavná pošta na Štefánikovom námestí).

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM