JAB Rôzne

Spišské trhy sa stanú dejiskom natáčania nového filmu: Zahrajú si aj Novovešťania

Obľúbené podujatie už klope na dvere a tento ročník Spišských trhov bude aj niečím výnimočný. Stanú sa totiž dejiskom natáčania nového celovečerného filmu.

Ilustračný obrázok k článku Spišské trhy sa stanú dejiskom natáčania nového filmu: Zahrajú si aj Novovešťania
Zdroj: Dnes24.sk

Do zahájenia 62. ročníka tradičných Spišských trhov zostávajú už iba dva dni. Od štvrtka tak námestie ožije rôznymi stánkami, atrakciami a tisíckami ľudí.

Tento rok sa však stanú Spišské trhy aj dejiskom natáčania celovečerného filmu. Ako pre náš portál priblížila producentka Marka Staviarska, film sa volá Veronka a jeho prevažná časť sa odohráva na jarmokoch či trhoch východného Slovenska. No a nebude chýbať ani jarmok v Spišskej Novej Vsi.

„Hlavným hrdinom filmu je Milan – jarmočný predavač perníkov a Veronka – mladá Rómka, ktorí aj napriek počiatočným nezhodám si padnú do oka a začnú po jarmokoch putovať spolu,“ priblížila Staviarska s tým, že v Spišskej Novej Vsi sa bude točiť aj jedna zo záverečných častí filmu, ktorá sa bude odohrávať večer pri kolotočoch.

Natáčať by mali podľa jej slov počas všetkých štyroch dní Spišských trhov (prihliadajúc na počasie) a vo filme si zahrajú aj Novovešťania.

„Oslovili sme folklórny súbor Čačina a prihlásilo sa aj niekoľko ľudí zo Spišskej, ktorí budú robiť komparzistov. Predavačku cukrovej vaty si zase zahrá herečka Spišského divadla Petra Kriváčková,“ priblížila producentka.

Ako doplnila, film by sa mal dostať do kín počas leta 2018 a okrem Spišských trhov sa vo filme objaví aj Bardejovský či Sabinovský jarmok.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM