Rôzne

Spišskonovoveský okres si musí dať pozor na búrky i krupobitie: Tieto info si radšej pozrite...

Prinášame informácie od meteorológov, ktoré si radšej pozrite. V okrese Spišská Nová Ves treba počítať s nepríjemným počasím.

Ilustračný obrázok k článku Spišskonovoveský  okres si musí dať pozor na búrky i krupobitie: Tieto info si radšej pozrite...
Zdroj: TASR

Treba počítať s vrtochmi počasia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal pre náš okres výstrahy prvého stupňa pred búrkami. Prvá platí pre 26. 7. 2019 od 14:00 do 22:00 h a druhá od 27. júla 2019 00:00 hod. až do 29. júla 00:00 hod. Pozrite si aj ďalšie podrobnejšie informácie priamo od meteorológov.

„V okrese Spišská Nová Ves je malá pravdepodobnosť búrok s krúpami, ktoré predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. S búrkami môžu byť spojené krátkodobé ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 – 30 mm a nárazy vetra rýchlosť 18 – 23 m/s (65 – 85 km/h)," píše sa v prvej spomínanej výstrahe.

V druhej uvedenej výstrahe SHMÚ píše, že v okrese Spišská Nová Ves je zvýšená pravdepodobnosť búrok s krúpami, ktoré predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Dodáva, že s búrkami môžu byť spojené krátkodobé ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 – 40 mm a nárazy vetra rýchlosť 18 – 23 m/s (65 – 85 km/h).

„Intenzita sprievodných javov je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu. Pri spomínaných búrkach je možný prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov (stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov, podjazdov)," platí pre obidve výstrahy.

Videli ste? Takto prebiehalo spúšťanie výletnej lode na hladinu Domaše…

A je tam: Pozrite si, ako prebiehalo spúšťanie výletnej lode na hladinu Domaše
10
Galéria
Zdroj: TASR

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM