Rôzne

Takýto unikát máme na Spiši: Pozrite si, ako vyzerá skalné mestečko, VIDEO

Nádherné travertínové útvary ponúka k videniu skalné mesto nazvané Kamenný raj v Národnej prírodnej rezervácii Dreveník neďaleko obce Žehra.

Ilustračný obrázok k článku Takýto unikát máme  na Spiši: Pozrite si, ako vyzerá skalné mestečko, VIDEO
Zdroj: Dnes24.sk

Slovenský raj aj Spišský hrad patria snáď k najnavštevo­vanejším lokalitám na Spiši. Ale to nie je z ďaleka všetko, čo sa v našom regióne nachádza. Medzi Spišským Podhradím a obcou Žehra, ktorá patrí do nášho okresu, sa ukrýva travertínový poklad, ktorý teší najmä turistov, no okrem nich aj lezcov či archeológov.

Zdroj: Dnes24.sk

Reč je o Dreveníku, ktorý sa nachádza na hraniciach okresov Spišská Nová Ves a Levoča. Podobne ako Spišský hrad aj táto lokalita je zapísaná i do zoznamu svetového dedičstva UNESCO, pretože predstavuje najväčšie travertínové územie na Slovensku. Do prírodnej rezervácii Dreveník sa dostanete po značenom turistickom chodníku zo Spišského Podhradia a z obce Žehra.

Z Dreveníka si možno vychutnať mnoho nádherných výhľadov. Obzvlášť pekný je pohľad na neďaleký už spomínaný Spišský hrad. Celá lokalita je veľmi zaujímavá pre impozantné skalné útvary, ktoré sa tu nachádzajú. Medzi ne určite patria napríklad roklina zvaná Peklo či skalné veže , ktoré vytvárajúce naozaj čarokrásne skalné mestečko nazývané – Kamenný raj.

Pohľad na skalné mestečko si môžete vychutnať aj prostredníctvom priloženého videa.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM