Rôzne

V OBRAZOCH: Veľká zmena pred nemocnicou v Spišskej

Okolie nemocnice v Spišskej Novej Vsi prešlo takmer po štyridsiatich rokoch radikálnou zmenou. Takto to vyzerá po novom.

Ilustračný obrázok k článku V OBRAZOCH: Veľká zmena pred nemocnicou v Spišskej
Zdroj: Dnes24.sk

Dlhoročný problém je vyriešený. Takmer štyridsať rokov bola súčasťou átria aj vstupu do nemocnice v Spišskej Novej Vsi travertínovo – asfaltová dlažba. Jej poškodenie ako aj samotný povrch znižoval bezpečnosť pri chôdzi najmä v daždivom počasí.

Nemocničné námestie

Už niekoľko dní pri, vstupe do nemocnice, prekvapia radikálne zmeny. Pred nemocnicou vznikla totižto nová parková zóna, ktorá by podľa slov hovorcu siete nemocníc Svet zdravia, ktorého členom je aj nemocnica v Spišskej Novej Vsi, Tomáša Kráľa mala plniť funkciu nemocničného námestia.

Nová zámková dlažba má takmer 800 štvorcových metrov (m2) a z celkovou rekonštrukciou začala nemocnica ešte pred začiatkom leta. „Ako prvá bola dokončená dlažba a sadové úpravy vo vnútornom átriu. V októbri sa ukončila druhá vonkajšia etapa. Celková hodnota tejto investície predstavuje sumu vyše 60 000 eur,“ povedal Kráľ.

Okrem novej dlažby pribudla pred nemocnicou aj nová zelená parková plocha s výmerou približne 250 m2, pričom jej dominantou sú tri javory. Rovnako pribudli aj nové lavičky.

Zmeny vnímajú pozitívne

Spýtali sme sa aj náhodných okoloidúcich ako na nich pôsobí terajšia vstup do nemocnice. „Je to veľmi pekné. Hlavne sa mi páči tá zelená plocha,“ vyjadrila sa pre náš portál pani Zuzana.

„Nie, že by som nemocnicu navštevoval rád, ale určite takáto úprava už bola potrebná dávno. Tak ako kvôli bezpečnosti, tak aj estetická stránka niekedy urobí veľa s psychikou človeka,“ myslí si Marek.

Manželia z Markušoviec navštevujú vzhľadom na svoj vek a zdravotné problémy nemocnicu pravidelne. „Páči sa nám, ako to teraz vyzerá. Hlavne, že si nebudeme už musieť dávať pozor, že si v nejakej jame zlomíme nohu,“ zhodli sa.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Okolie nemocnice prešlo viditeľnou zmenou
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM