Rôzne

Veľká rekonštrukcia ciest v našom meste: Vieme, ktoré komunikácie čaká obnova

Už tento rok začne Spišská s veľkou rekonštrukciou ciest. Prinášame vám zoznam ulíc, ktorých sa plánovaná obnova v tomto či budúcom roku týka.

Ilustračný obrázok k článku Veľká rekonštrukcia ciest v našom meste: Vieme, ktoré komunikácie čaká obnova
Zdroj: TASR

V tomto roku sa v Spišskej Novej Vsi začne s komplexnou rekonštrukciou miestnych komunikácií. Mestské zastupiteľstvo ešte na minuloročnom zasadnutí schválilo návrh Rekonštrukcie miestnych komunikácií vo vlastníctve mesta Spišská Nová Ves. Predpokladaná výška zákazky bola stanovená na 5 miliónov eur.

Na základe posúdenia existujúceho stavu komunikácií bola vypracovaná technická dokumentácia, v rámci ktorej je navrhnutý spôsob a rozsah rekonštrukčných prác a odhadovaný náklad na úrovni až 8,7 milióna eur. Preto kompetentní museli určiť komunikácie, ktoré objemovo splnia uznesením schválený objem do 5 miliónov eur.

Na ostatnom mestskom zastupiteľstve komisia komunálneho rozvoja navrhla prioritne rekonštruovať dopravne dôležité komunikácie s možnosťou neskoršieho rozšírenia zoznamu o technicky menej náročné komunikácie v ďalšej etape v prípade vysúťaženia nižšej ceny za dielo či nižšej reálne prestavanej čiastky.

V roku 2017 prejdú rekonštrukciou tieto komunikácie v Spišskej Novej Vsi:

Sídlisko Tarča: ulice Brezová a Sadová.

Sídlisko Mier: ulice J. Wolkera a P. Jilemnického.

Sídlisko Západ: ulice Kováčska, Stolárska a Strojnícka.Staré mesto (juh): ulice Obrancov mieru, Fándlyho, Letecká a Slobody.

Staré mesto (východ): ulice F. Kráľa a Zábojského.

Staré mesto (sever): ulice Hviezdoslavova (úsek medzi Školskou a Levočskou ulicou), B. Němcovej a Kollárova.

Pre rok 2018 medzi komunikácie určené na rekonštrukciu boli zaradené komunikácie na týchto uliciach: Rybničná, Nitrianska, J. Hanulu, Čsl. armády, Škultétyho, Banícka, Zvonárska a Odborárov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Zdroj: mesto SNV

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM