Krimi

Veľmi nebezpečný prípad na železnici medzi Spišskou a Smižanami: Nákladiak vošiel na priecestie, ale toto nastalo!

Prípad, z ktorého až po chrbte behajú zimomriavky. Presne takáto situácia sa odohrala na železničnej trati medzi Spišskou Novou Vsou a Smižanami.

Ilustračný obrázok k článku Veľmi nebezpečný prípad na železnici medzi Spišskou a Smižanami: Nákladiak vošiel na priecestie, ale toto nastalo!
Zdroj: TASR

Ako nás informoval krajský policajný hovorca Alexander Szabó, výpravca železničnej stanice Spišská Nová Ves telefonicky oznámil na oddelenie železničnej polície Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi, že na železničnom priecestí v úseku železničnej trate medzi železničnou zastávkou Smižany a železničnou stanicou Spišská Nová Ves, bolo zastavené nákladné auto medzi zavretými železničnými závorami.

„Policajná hliadka na mieste zistila, že vodič (41) poľskej národnosti vošiel s nákladným motorovým vozidlom značky MAN na uvedené železničné priecestie v čase výstrahy dvoma červenými striedavo prerušovanými svetlami a výstrahy prerušovaným zvukom zvončeka priecestného zabezpečovacieho zariadenia, ktoré si vodič údajne nevšimol,“ uviedol hovorca s tým, že vodič sa s vozidlom cez priecestie už nedostal, nakoľko sa uzavreli závory.

Podľa slov polície závory pomohli nadvihnúť okoloidúci chodci, aby mohol vodič pokračovať v jazde. „Rušňovodič prichádzajúceho rýchliku (R-767) stihol vlak včas zastaviť pred železničným priecestím. Vodičovi nákladného motorového vozidla bola uložená bloková pokuta za priestupok, ktorú na mieste zaplatil,“ doplnil Szabó. K zraneniam osôb a ku škode na majetku našťastie nedošlo.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM