JAB Kultúra

Víkend v Spišskej? Pozrite si tipy na zaujímavé podujatia

Ďalší jesenný víkend je tu a počas neho sa v našom meste uskutoční aj viacero podujatí. Ktoré radíme zažiť?

Ilustračný obrázok k článku Víkend v Spišskej? Pozrite si tipy na zaujímavé podujatia
Zdroj: TASR

Smejko a Tanculienka

20. októbra 2018 o 16:00, Dom kultúry Mier

V sobotu popoludní si prídu na svoje najmä deti. V Spišskej sa pripravuje detský koncert v podaní dvoch chrobáčikov. V úplne novom predstavení sa dozviete ako sa Smejko a Tanculienka spoznali, pôjdete s Klbkom do sveta, zahráte si Človeče nehnevaj sa, uhasíte oheň s pesničkou Bim bam bom či sa zahráte na Slepú babu.

Strašidelná noc v zoo

20. októbra 2018 od 16:00, zoologická záhrada

Koniec letnej sezóny už tradične bude patriť všetkým strašidlám. V zoologickej záhrade sa môžete tešiť na strašidelnú noc, počas ktorej nebudú chýbať ani súťaže pre deti, vystúpenie žiakov ZUŠ Či divadielko. Počas popoludnia si môžete aj vydlabať svoju vlastnú tekvicu. Celé podujatie ukončí lampiónový sprievod zoologickou záhradou.

Kino Fest Anča: Najzábavnejšie animované filmy

20. októbra 2018 o 18:00, Čajovňa Alchýmka

Už po druhýkrát príde na Spiš to najlepšie a najčerstvejšie zo svetovej animovanej tvorby. V predposlednú októbrovú sobotu sa môžete pobaviť na krátkych filmoch a spoznať odvážne grafické experimenty na veľkom plátne.

Rodinný parlament

20. októbra 2018 o 19:00, Spišské divadlo

V rámci prebiehajúceho divadelného festivalu si môžete v sobotu vychutnať originálnu a inteligentnú komédiu o tom, ako sa v rodine môže presadiť parlamentná demokracia. Herci trnavského divadla vás určite rozosmejú a ich výkony zanechajú vo vás skutočný divadelný zážitok. Inscenácia je divadelným a repertoárovým hitom Divadla Jána Palárika v Trnave.

Graffiti Jam Villa Nova

21. októbra 2018 od 9:00, Radlinského ulica

Pokračovanie známej akcie odštartuje v nedeľu, kedy bude otvorená nová jednorazová legálna graffiti stena. Tá vznikne počas graffiti jamu na uliciach Radlinského a Kmeťová (na plote rodinných domov pri podjazde, smer na polikliniku). Na realizácii sa budú podieľať siedmi graffiti umelci na ploche viac ako 90 metrov štvorcových.

Princezná a dráčik

21. októbra 2018 o 17:00, kino Mier

Keď sa princezná Barbara prechádza tajnými komnatami zámku, nájde čarovnú knihu. Začne v nej listovať a kniha ju prenesie do krajiny zázrakov, kde zažije neuveriteľné dobrodružstvá a stretne čarovné, rozprávkové bytosti. Barbara sa tu spriatelí s roztomilým dráčikom, s ktorým sa vyberú na dobrodružnú cestu – nájsť kúzelné zrkadlo. Práve to ju dokáže spojiť s jej dávno stratenou mamičkou, ktorá princeznú i jej otca kráľa dávno opustila. Barbara je odhodlaná zistiť pravdu o svojej minulosti a vyriešiť záhady celého zámku.

Ako Bonnie a Clyde

21. októbra 2018 o 19:00, Spišské divadlo

Košické divadlo prináša na dosky Spišského divadla v rámci festivalu Divadelný Spiš, súčasnú hru Jakuba Nvotu o jednej generácii, ktorá si chcela ukradnúť svoj sen o šťastí. Diváci sa môžu tešiť na herecké výkony Aleny Ďuránovej, Andreja Palka, Dany Košickej a iných.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM