JAB Kultúra

Vybrali sme top podujatia: Uskutočnia sa v Spišskej a práve tento týždeň

Pozrite si redakčný výber top podujatí, ktoré sa uskutočnia počas tohto týždňa v našom meste. Na ktorom z nich nebudete chýbať ani vy?

Ilustračný obrázok k článku Vybrali sme top podujatia: Uskutočnia sa v Spišskej a práve tento týždeň
Zdroj: Dnes24.sk

Nenávidím

31. decembra 2018 o 17:00, Divadlo Kontra

V posledný deň v roku sa môžete zabaviť na komédii, ktorá získala cenu na Kremnických Gagoch. Divadlo Kontra pripravilo intímnu spoveď Adama Mňaučiaka, frustrovaného inteligenta – lúzra, v tragikomickej monodráme Marka Koterského, poľského špecialistu na šibeničný humor, ostrú satiru a výstižnú kritiku našej každodennosti.

Dámsky krajčír

31. decembra 2018 o 17:00, Spišské divadlo

Francúzsku situačnú komédiu plnú komických situácií, zvratov, klamstiev a snahy vymotať sa z nich môžete vidieť v Spišskom divadle. Hra s názvom Dámsky krajčír je príbeh o klamárovi, doktorovi Moulineauxovi, ktorý s neobyčajným dôvtipom úspešne skrýva svoj pokus o neveru pred dôverčivou manželkou a podozrievavou svokrou až do chvíle, kedy si prenajme byt – bývalú krajčírsku dielňu. Okolnosti ho však prinútia predstierať, že je dámskym krajčírom.

Nový rok pred Radnicou

1. januára 2019 o 17:00, pred budovou Radnice

Prvý deň Nového roka môžu obyvatelia Spišskej Novej Vsi osláviť spoločne pred budovou Radnice. Nebude chýbať ani príhovor nového primátora mesta Pavla Bečarika, sprievodný program či novoročný ohňostroj.

Verejné korčuľovanie

2. januára 2019 o 17:30, zimný štadión

Prvý januárový týždeň môžete využiť aj na aktívny oddych na Zimnom štadióne. Korčuľovanie pre verejnosť bude počas týždňa hneď štyrikrát. Okrem stredy si zakorčuľovať môžete aj v štvrtok a v sobotu či v nedeľu vždy od 17:30 do 19:30 hod.

Bohemian Rhapsody

2. januára 2019 o 19:00, kino Mier

Jediné, čo je pozoruhodnejšie ako ich hudba, je jeho príbeh. Bohemian Rhapsody popisuje hudobnú dráhu a jedinečnú životnú a umeleckú kariéru Freddieho Mercuryho od založenia skupiny Queen až po pamätný koncert Live Aid v roku 1985.

Asterix a tajomstvo čarovného nápoja

3. januára 2019 o 10:00, kino Mier

Keď druid Panoramix spadne pri zbieraní imela zo stromu, rozhodne sa, že je čas, aby niekomu prezradil tajomstvo čarovného elixíru, ktorý dodáva silu a vďaka ktorému odoláva jeho dedina útokom Rimanov. Nakoniec sa vydáva spoločne s dvoma hrdinami tejto dediny – Asterixom a Obelixom na cestu nájsť mladého druida, ktorému by Panoramix mohol prezradiť tajomstvo čarovného elixíru.

Nenávidím

4. januára 2019 o 19:00, divadlo Kontra

V prvý piatok nového roka sa môžete zabaviť na komédii, ktorá získala cenu na Kremnických Gagoch. Divadlo Kontra pripravilo intímnu spoveď Adama Mňaučiaka, frustrovaného inteligenta – lúzra, v tragikomickej monodráme Marka Koterského, poľského špecialistu na šibeničný humor, ostrú satiru a výstižnú kritiku našej každodennosti

Poznaj svet ticha

5. januára 2019 od 9:00, Krytá plaváreň

Zväz potápačov Slovenska a OK Divers – potápačska škola CMAS pripravil v sobotu doobeda skúšobné ponory s potápačským výstrojom v doprovode inštruktorov a asistentov.

Cyklistické preteky na snehu

5. januára 2019 o 11:00, letisko

Mesto Spišská Nová Ves, Centrum voľného času Adam a Cyklo Špak pripravili cyklistické preteky pod záštitou primátora mesta Pavla Bečarika. Pretekať sa bude na približne 4 kilometrovom okruhu podľa vekových kategórii. Preteky sa budú konať za každého počasia.

Žena v čiernom

5. januára o 17:00 a 19:30 , divadlo Kontra

Brilantný viktoriánsky thriller s atmosférou, ktorá zhustne tak, až sa bude dať krájať si budete môcť vychutnať v sobotu hneď dvakrát. Mrazivý príbeh mladého londýnskeho advokáta Arthura Kippsa, ktorý prichádza do odľahlého sídla na Úhorných močariskách uvedie divadlo Kontra o 17:00 a 19:30 hod.

Snehová kráľovná: Krajina zrkadiel

6. januára 2019 o 17:00, kino Mier

V ďalšom pokračovaní populárnej animovanej série sa stretne svet kúziel a kúzelníkov s kráľom Haraldom, ktorý sa rozhodne zbaviť svet všetkej mágie a kúziel. Dokáže mu v tom niekto zabrániť ? Našťastie je tu odvážna Gerda a po jej boku prekvapivo aj Snehová kráľovná, s ktorou Gerda doteraz nemala najlepšie skúsenosti.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Počas Štedrého dňa navštívil spišskonovoveskú nemocnicu prezident Andrej Kiska. Fotky z tejto návštevy si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Spišskonovoveskú nemocnicu navštívil prezident Kiska, FOTO
6
Galéria
Zdroj: TASR

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM