JAB Rôzne

Letné kúpalisko v Spišskej zaplnili otužilci z celého Slovenska, FOTO A VIDEO

Veľké odhodlanie a športového ducha ukázali plavci - otužilci z celého Slovenska. Zimné preteky v plávaní si užívali v dvojstupňovej vode na kúpalisku.

Zdroj: Dnes24.sk

Prvý mesiac v roku dvojstupňová voda a takmer dvesto otužilcov z celého Slovenska, Česka aj Poľska. Uplynulú sobotu zaplnili novoveské letné kúpalisko milovníci studenej vody a ich obdivovatelia.

Prvýkrát v Spišskej

Spišská Nová Ves sa stala poprvýkrát miestom, kde sa konal Slovenský pohár v zimnom plávaní v bazéne. Po Dedinkách, Kurinci, Piešťanoch a Domaši si svoje sily zmerali otužilci priamo na našom letnom kúpalisku.

Klub otužilcov Pstruhy Slovenského raja, o. z., Mesto Spišská Nová Ves, Centrum voľného času a Správa telovýchovných zariadení v Spišskej Novej Vsi zorganizovali v sobotu 2. ročník Slovenského pohára v zimnom plávaní konaný pod záštitou primátora mesta Spišská Nová Ves Pavla Bečarika.

„Ide o pokračovanie minuloročnej akcie na Dedinkách a na pretekoch je zaregistrovaných 178 pretekárov z toho sedem detí," povedal v deň pretekov predseda a zakladateľ občianskeho združenia – Pstruhy Slovenského raja Peter Klein.

Úctyhodné výkony

Celé podujatie odštartovalo tesne pred obedom slávnostným otvorením a príhovormi organizátorov, ako aj telefonickou podporou známej slovenskej herečky Zuzany Krónerovej, ktorá si tento šport obľúbila počas natáčania filmu Bába z ledu.

Tesne pred pretekami odznela aj slovenská hymna v netradičnom podaní o ktorú sa postarala folklórna skupina Smižančanka. Zápolenie, nie práve v najteplejšej vode, odštartovali deti, ktoré plávali 25 metrov. Muži a ženy boli zaradení do svojich kategórii podľa veku a dĺžky, pre ktorú sa rozhodli v ľadovej vode zaplávať.

Úctyhodné výkony podali všetky vekové kategórie. Tí odvážnejší si otužovanie mohli prvýkrát vyskúšať aj priamo na mieste. V areáli kúpaliska bola pripravená aj kaďa s vodou a na odvážlivcov za odmenu čakala fľaša dobrého vína.

Skrátka neprišli ani deti, ktoré sa na preteky prišli pozrieť so svojimi rodičmi. Na tie čakali rôzne súťaže o ktoré sa postaralo centrum voľného času Adam. Nechýbalo ani občerstvenie a vrchol celých pretekov Ľadová míľa čo je 1650 metrov. Na tú si trúfli iba štyria pretekári v medzinárodnom zložení.

Zábery zo zaujímavých pretekov nájdete aj v našich galériách.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Veľká galéria: Na letnom kúpalisku sa zišli otužilci z celého Slovenska
40
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM