Kultúra

Zvábia aj vás? Takéto lákadlá na relax môžete v Spišskej a okolí zažiť tento týždeň

Možno zlákajú aj vás. Veď si pozrite, aj na akých zaujímavých akciách si môžete dopriať relax tento týždeň v Spišskej a okolí. Tu sú naše tipy.

Ilustračný obrázok k článku Zvábia aj vás? Takéto lákadlá na relax môžete v Spišskej a okolí zažiť tento týždeň
Zdroj: Dnes24.sk

Juraj Hnilica: Sólo

4. marca 2019 o 19:00, Čajovňa Alchýmka

Spevák a skladateľ Juraj Hnilica, ktorého neprehliadnuteľnou črtou je úsmev a optimizmus, sa vydáva na svoje sólo tour. SÓLO, akustické prevedenie autorských skladieb Juraja Hnilicu v intímnom „obývačkovom“ nádychu si môžete vychutnať aj v našom meste.

Karneval na ľade

5. marca 2019 od 13:30, zimný štadión

V utorok pripravilo Centrum voľného času Adam v spolupráci s mestom pravidelné podujatie pod názvom Karneval na ľade. Súčasťou karnevalu budú prezentácia masiek či rôzne súťaže na ľade. Na účastníkov akcie čakajú zaujímavé ceny a po vyhodnotení nebude chýbať ani voľné korčuľovanie.

Filmový klub / Favoritka

5. marca 2019 o 19:00, kino Mier

Na kráľovskom dvore nešťastnej a slabej anglickej panovníčky Anny Stuartovnej dochádza ku každodennému boju o jej vrtkavú priazeň. Usilujú sa o ňu nielen ministri a vojvodcovia, ale predovšetkým jej dve spoločníčky, Lady Sarah a komorná Abigail. Tieto dve dámy sa v dráme plnej čierneho humoru nezastavia pred ničím.

Plynová lampa

6. marca 2019 o 19:00, Štúdio Spišského divadla

Komorný kriminálny príbeh z viktoriánskych čias je o manželoch Manninghamovcoch, ktorí si užívajú zdanlivo pokojný podvečer. Mladá manželka Bella, ktorá zbožne obdivuje svojho manžela trpí predstavami, že v ich dome straší, pretože nečakane miznú rôzne veci. Jej manžel ju v tom podporuje a tvrdí, že je psychicky labilná. Situácia sa však náhle zvrtne po príchode vyšetrovateľa, ktorý odhalí pravú príčinu miznutia vecí.

Kubo

7. marca 2019 o 16:30 a 19:30, Dom kultúry Mier

Excelentný československý muzikál príde aj do Spišskej Novej Vsi. Tešiť sa môžete na živé, energické a zábavné predstavenie. Nový muzikál v modernej a divácky príťažlivej podobe režíroval Ivan Blahút. Originálne piesne napísala Sima Martausová, hudbu zložil Peter Uličný. Čakajú na vás bravúrne herecké a tanečné výkony, fúzia moderného tanca a folklóru i plejáda skvelých hercov a tanečníkov.

Najúspešnejší športovci regiónu

7. marca 2019 o 17:00, Kultúrny dom Smižany

V strede prvého marcového týždňa sa dozvieme aj mená najúspešnejších športovcov regiónu za rok 2018. Slávnostný večer sa uskutoční v kultúrnom dome v Smižanoch.

Lekárom proti svojej vôli

8. marca 2019 o 19:00, Spišské divadlo

Výbornú francúzsku komédiu sršiacu vtipom, sarkazmom a skvelými dialógmi si môžete vychutnať v piatok večer. Hlavný hrdina Sganarelle, pod hrozbou ďalšej bitky, musí predstierať, že je lekárom, ktorý dokáže vyliečiť každú chorobu. Má vyliečiť dcéru pána Géronteho, ktorá zrazu onemela, ale to len z toho dôvodu, že ju otec chce vydať proti jej vôli. Po tom, čo sa mu chce Géronte štedro odmeniť, sa mu toto povolanie zapáči a chce zostať lekárom už navždy.

Latino tančiareň

9. marca 2019 od 20:00, Sotto Ristorante Italiano

Tanečná škola La Sonrisa pozýva všetkých milovníkov latino rytmov na večernú latino tančiareň. Príďte si vychutnať horúcu tanečnú atmosféru a zrelaxovať pri krásnych latino rytmoch.

Medovníková slávnosť

10. marca 2019 o 16:00, podkrovie Domu Matice slovenskej

Bábkové divadlo spod Spišského hradu pripravilo pre všetky deti a ich rodičov oslavu svojich 25. narodenín. Tešiť sa môžete na medovníčky, hry, rozprávky, výstavu aj dobrú zábavu.

Verejné korčuľovanie

10. marca 2019 od 17:30, zimný štadión

Počas víkendu môžete zrelaxovať aj aktívne a stráviť dve hodinky na zimnom štadióne v Spišskej Novej Vsi pri korčuľovaní. Zimný štadión bude pre priaznivcov tohto zimného športu otvorený v nedeľu podvečer.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Hl. foto: ilustračné

Počas uplynulého víkendu otvorili v Tatranskej Polianke novú galériu Poliankovo, ktorá je v strednej Európe unikátom. Viac sa dozviete v priloženom videu.

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM