Alexandra Kolínská Krimi

Košickí policajti odhalili internetovú podvodníčku: Mária (23) zobrala peniaze za kadečo, no ľudia čakali márne!

Nakupovanie cez internet je v súčasnosti veľmi rozšíreným trendom. Medzi serióznymi obchodníkmi sa však nájdu aj podvodníci. Košickí muži zákona obvinili Máriu (23) z podvodu, ktorá podľa polície prijala peniaze, ale tovar zákazníkom nedodala.

Ilustračný obrázok k článku Košickí policajti odhalili internetovú podvodníčku: Mária (23) zobrala peniaze za kadečo, no ľudia čakali márne!
Zdroj: TASR

Polícia v mestskej časti Košice-Juh obvinila z prečinu podvodu Máriu K. (23) z Nových Zámkov. „Obvinená na internetovej stránke s inzerciou ponúkala na predaj rôznu elektroniku (mobilné telefóny a hraciu konzolu Playstation). Následne prostredníctvom emailovej komunikácie od záujemcov vylákala rôzne sumy, celkom 380 eur, ktoré poškodení poukázali v prospech účtu obvinenej,“ uviedol krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

„Obvinená im však ponúkaný tovar nedodala a peniaze nevrátila,“ povedal. V prípade dokázania viny jej hrozí až dvojročné väzenie.

„Nakupovanie cez internet je v súčasnosti veľmi rozšíreným trendom. Nákup cez internet je síce pohodlný, veľa krát i finančne výhodný, no napriek tomu nesie so sebou určité riziká. Aby ste sa predišli nástrahám nepoctivých predajcov, buďte pri nakupovaní opatrní. Berte do úvahy, že tovar, ktorý nakupujete v internetovom obchode sa môže v skutočnosti odlišovať od tovaru vyobrazeného na stránkach obchodu,“ upozornil Szabó. Ako ďalej odporúča, skôr ako nákup uskutočníte pozorne si prečítajte obchodné podmienky a reklamačný poriadok, aby ste predišli nedorozumeniam a eliminovali riziká nákupu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM