Eva Mikulová Kultúra

Otvorili Art Film Fest a prvé ocenenie Hercova misia už má svojho majiteľa, FOTO a VIDEO

V Kunsthalle sa v piatok 14. júna oficiálne začal 27. ročník Art Film Fest. Už tradične ho otvoril prezident festivalu Milan Lasica.

Zdroj: Dnes24.sk

Tak ako každý rok, i teraz bol začiatok 27. ročníka Art Film Festu noblesný a hviezdny. Po červenom koberci prichádzali herci a herečky a množstvo významných osobností umeleckého sveta. Slávnostný príchod neskazil ani dážď a pozvaní hostia nešetrili úsmevmi.

Príde aj Štefan Kvietik

Otvárací večer moderoval Bruno Ciberej a už tradične ho otvoril prezident festivalu Milan Lasica. Na rozdiel od minulých ročníkov, už počas prvého večera odovzdali ocenenie Hercová misia. Prevzal si ju herec Roman Luknár z rúk režiséra Jána Sabola, ktorý s ním natočil najnovší film Casino.Sk.

„Je to prvé ocenenie, ktoré si preberám. Sám tomu neverím,“ povedal Luknár. Slovenského herca ešte budú môcť stretnúť návštevníci a obyvatelia Košíc v sobotu 15. júna o 17,00 hodine pri Dolnej bráne, kde bude mať aj autogramiádu.

Ďalšiu Hercovu misiu si na záverečnom ceremoniáli 22. júna prevezme český herec Jiří Lábus. Cenu Zlatá kamera dostane maďarský filmár Kornel Mundruczó . A významnú Cenu prezidenta festivalu získa za svoj prínos slovenskému filmovému umeniu legendárny herec Štefan Kvietik.

Festival premietne počas deviatich dní viac ako 150 filmov, a to dlhometrážnych i krátkometrážnych snímok svetovej i domácej produkcie.

Viaceré z projekcií osobne uvedú tvorcovia a tvorkyne, pričom v mnohých prípadoch zostanú po filme diskutovať s publikom. Pripravených je tiež niekoľko autogramiád, koncertov či výstav.

Art Fim Fest potrvá v Košiciach do soboty 22. júna.

V OBRAZOCH: Košice zaplnili herecké esá na Art Film Feste
24
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM