Eva Mikulová Správy

Tipy na víkend: Košice sa stanú slovenským Cannes, príďte pozdraviť známych hercov

Už tento víkend odštartuje 27. ročník Art Film fest. Okrem neho sa však v meste konajú i ďalšie zaujímavé akcie. Napríklad aj Vintage módna prehliadka.

Ilustračný obrázok k článku Tipy na víkend: Košice sa stanú slovenským Cannes, príďte pozdraviť známych hercov
7
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

Art Film Fest Košice 2019

Už tento piatok odštartuje filmového festivalu Art Film fest. V Kunthause sa v piatok večer o 20,00 hodine koná slávnostné otvorenie, ale vy môžete byť pritom a vítať prichádzajúcich hostí na červenom koberci. Počas festivalu uvidíme v košických kinách množstvo filmov, ktoré budú súťažiť o cenu Modrý anjel. Súčasťou sú i sprievodné akcie. Už v sobotu 15. júna si preberie ocenenie Hercová misia, slovenský herec Roman Luknár o 17,00 pri Dolnej bráne. O všetkých filmoch a sprievodných akciách sa dozviete na stránke AFF

Kedy: Od 14. júna do 22. júna

Levanduľové dni v záhrade

Dni levandule sa toto leto opäť uskutočnia vo Výmenníku Wuppertálska, tentokrát aj s netradičným trhom.  Vlastnoručne si vyrobíš kozmetické výrobky, výživové doplnky s extraktom z levandule, či iné dizajnové doplnky.  Oddýchnuť si budeš môcť priamo v levanduľovej kaviarničke Lavendercaffe, kde ochutnáš aj kávu s levanduľovým korením, limonáda a iné dobroty.

Kedy: piatok 14. jún od 14,00 do 17,00 hodiny

Vintage módna prehliadka

„Zavřete oči odcházim“ je módna prehliadka inšpirovaná prvorepublikovým filmom a hviezdnym salónom Hany Podolskej. Východoslovenské múzeum pripravilo celodennú akciu Prvorepu­bliková paleta a jej súčasťou bude aj prehliadka inšpirovaná veľkou érou medzivojnovej módy a filmu. Kurátorka Miloslava Hriadelova ju zostavila zo zbierkových originálov, ale aj retroodevov a dokonca aj zo súčasných modelov návrhárok Izabely Komjati a Zuzany Hakovej, ktoré korešpondujú s érou 30. rokov 20. storočia. Nebudú chýbať ani nádherné klobúky Eleonóry Gaškovej.

Kedy: sobota 15. júna od 17,30 hodiny

Blšák na pomoc zvieratám

V Pivárni Záhrada sa koná už tretí Blšák na pomoc zvieratám - psíkom z OZ Psy ulice a mačičkám z Srdce pre mačky. Budú na ňom predávať nové aj použité veci, oblečenie, knihy, sošky, bižutériu, veci bežnej spotreby, jednoducho úplne všetko. Počas trvania blšáku bude k dispozícii grill bar, kde si budete môcť pochutnať na čerstvo grilovaných špecialitkách. K dispozícii bude detský kútik s pieskoviskom ale aj detské dielničky, kde si budú môcť vaše detičky niečo namaľovať či vyrobiť.

Celý výťažok z predaja bude použitý na pomoc zvieratkám, na nákup krmiva, antiparazitných prípravkov, na kastrácie, operácie, očkovania a na ostatné veterinárne ošetrenia. 

Kedy: nedeľa 16. júna od 10,00 do 17,00 hodiny

Deň otcov v knižnici

V júni knižnica nezabudne na všetkých ockov. K ich sviatku, Dňu otcov, máme pre nich pripravený darček vo forme zápisu zadarmo.  Podmienkou je prísť osobne v tento deň do centrálnej pobočky LitPark na Kukučínovej 2. Pozor!  Vyžaduje sa prítomnosť dcéry alebo syna s platným čitateľským preukazom knižnice. V prí­pade, ak deti čitateľmi ešte nie sú, nevadí, môžu to napraviť aj na mieste, práve v tento deň. 

Kedy: nedeľa 16. júna od 12,00 do 18,00 hodiny

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM