Eva Mikulová Správy

Pacient liečený na koronavírus v košickej nemocnici je už doma

Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura (UNLP) Košice v utorok 24. marca prepustila do domácej liečby 26-ročného pacienta, ktorý bol nakazený novým koronavírusom.

Ilustračný obrázok k článku Pacient liečený na koronavírus v košickej nemocnici je už doma
Zdroj: TASR

Dobrá správa. Mladý muž (26), ktorý sa nakazil koronavírusom pravdepodobne vo Francúzsku je už doma. Potvrdila nám to hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Luisa Pasteura (UNLP) Ivana Vanéková.

Je v domácej karanténe

„Mladý pacient mal dvakrát po sebe negatívny test na prítomnosť ochorenia Covid-19,“ uviedla hovorkyňa. Košičan bol v UNLP Na infekčnom oddelení ležal od 7 marca, potom ako sa vrátil z Francúzska. Je prepustený do domácej liečby, kde bude v karanténe ešte 14 dní.

Ako nás I. Vaněková informovala, počas uplynulého víkendu hospitalizovali aj jednu ženu, ktorá bola doteraz v domácej liečbe. „Jej stav sa zhoršil, dostala zápal pľúc ale jej stav je stabilizovaný a už sa má lepšie.“

UNLP Košice má k dispozícii momentálne 28 pľúcnych ventilácií a desať na neinvazívnu liečbu. Ako hovorkyňa uviedla, spolu s osobnými ochrannými pracovnými pomôckami (OOPP) sa snažia získať ďalšie.

„Momentálne stále disponujeme relatívne dostatočným množstvom väčšiny OOPP. Niektoré, ako napríklad ochranné štíty, na sklade chýbajú. Čo sa týka miest na JIS, momentálne ich máme vyhradených 12 s možnosťou tento počet navýšiť,“ dodala Vaněková.

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM