Správy

Perinbaba sa ukáže v plnej sile: Na horách napadne až 40 cm snehu

Zdá sa, že zima sa ukáže v plnej sile. Na horách môže napadnúť poriadna snehová nádielka.

Ilustračný obrázok k článku Perinbaba sa ukáže v plnej sile: Na horách napadne až 40 cm snehu
9
Galéria
Zdroj: TASR

Už počas začiatku nového pracovného týždňa môžu na severe Slovenska očakávať husté sneženie. „Snežiť už začalo a malo by snežiť až do stredajšieho večera,“ informuje portál imeteo.sk.

Územie Slovenska sa počas nasledujúcich dní dostane do vlhkého a chladného severozápadného prúdenia. „Nad naše územie bude prúdiť veľmi vlhký vzduch zo Severného mora, ktorý bude kondenzovať najmä na severe,“ približuje imeteo.sk.

Kde môžu očakávať snehovú nádielku? Stane sa tak prevažne v horských oblastiach na severe a severozápade hôr. Ako informuje portál imeteo.sk: „Bude sa tu totiž prejavovať náveterný efekt a snežiť tu teda bude trvalejšie a dovtedy, pokiaľ bude trvať vlhké a chladné prúdenie.“

Najviac snehu tak môžu čakať na Kysuciach, Orave a v západných Tatrách. Podľa predpovedí sa výška nového snehu môže v týchto oblastiach pohybovať až od 30 do 40 cm.

„Zvyšné horské oblasti Žilinského kraja by mali obdržať 10 až 20 cm. Sneženie sa očakáva aj v nižších polohách. Teploty budú klesať a aj denné by už v utorok nemali stúpať nad bod mrazu. V Žiline, v Čadci, v Ružomberku, či v Trstenej by mohlo napadnúť okolo 5 cm,“ dodáva na záver predpovede imeteo.sk.

Foto: ilustračné

Sneženie na Slovensku
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: imeteo.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM