Lukáš Zavacký Hokej

Play-off je tu: Toto je 5 košických tromfov proti Martinu!

Slovenská hokejová Tipsport liga sa posunula do svojej ďalšej časti a vo štvrťfinále si Košice zmerajú sily s Martinom. V ktorých aspektoch boli východniari dominantnejší v základnej časti?

Ilustračný obrázok k článku Play-off je tu: Toto je 5 košických tromfov proti Martinu!
Zdroj: TASR

Úvodné zápasy prvej fázy play-off sa pre Košičanov začínajú už v piatok a v sobotu (11. a 12. marca). Proti Martinčanom budú jednoznačným favoritom, no tí ich už v aktuálnej sezóne dokázali raz poraziť. Oceliari ich však prevýšili v týchto štatistikách, ktoré môžu byť v konečnom dôsledku rozhodujúce.

Strelené i inkasované góly

Košice si v tejto sezóne počínali veľmi dobre a prejavilo sa to aj na góloch. Síce ich nenastrieľali v porovnaní s ostatnými tímami najviac (156), no inkasovali ich najmenej (85). Martin za nimi v tejto štatistike zaostal a nie minimálne. Ich gólové skóre sa zastavilo na hranici 106:126.

Počet víťazstiev

Víťaz základnej časti dosiahol, samozrejme, najviac víťazstiev, no zrodilo sa ich viac aj vo vzájomných dueloch spomenutých mužstiev. Košice sa v úvode veľmi trápili, a to Martin využil, keď zvíťazil 3:2 po samostatných nájazdoch. V ďalších piatich dueloch však už východniari prekvapenie nepripustili.

Úspešnosť streľby

V tabuľke najčastejšie strieľajúcich tímov sa Martin umiestnil na treťom mieste, oceliari skončili hneď za ním, no v koncovke boli úspešnejší. Hokejisti od rieky Turiec dosiahli len 6,67 % v úspešnosti streľby, kým Košice až 9,15 %.

Presilovky, no nie oslabenia

Ôsmy celok po základnej časti predbehol Košičanov aj v ďalšej štatistike, a to v úspešnosti v oslabeniach. To však neplatí o presilovkách. Hokejisti z metropoly východného Slovenska z nich dokázali využiť až 18,52 %, kým Martin 15,51 %.

Fair-play

Úspech v zápasoch vyraďovačky závisí aj od početnosti faulov. Presilovky či oslabenia často rozhodujú zápasy. A Košičania sú v rámci fair-play najdisciplino­vanejší zo všetkých mužstiev v súťaží. V ročníku 2015/2016 zaznamenali dohromady 463 trestných minút, Martinčania 536. Ak sa na to pozrieme z hľadiska všetkých účastníkov v lige, tieto tímy sú na tom najlepšie.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM