Alexandra Kolínská Krimi

PMJ-čkári zasahovali v Jasove: Zlodeji sa schovávali na zemi, strhla sa bitka!

Podľa informácií od polície, PMJ-čkári na mieste činu zadržali dvoch mladíkov, ktorí sa vlámali do domu. Mladší z nich (18) mal objekt na muške už dlhší čas, na pomoc si zavolal aj komplica (20). Obidvom hrozí 2 roky na tvrdo.

Ilustračný obrázok k článku PMJ-čkári zasahovali v Jasove: Zlodeji sa schovávali na zemi, strhla sa bitka!
Zdroj: TASR

V pondelok v skorých ranných hodinách polícia prijala oznam majiteľky domu v obci Jasov (okr. Košice okolie) pre podozrenie, že sa do domu niekto vlámal, pretože počula rozbitie skla. Ako uviedla policajná hovorkyňa na miesto bola vyslaná hliadka Jasovských mužov zákona a Pohotovostnej motorizovanej jednotky z Košíc preveriť oznámenie. „Po príchode policajné hliadky spozorovali rozbité okno na dome a z dôvodu, že sa v dome môže nachádzať páchateľ, do objektu vošla hliadka PMJ,“ povedala krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

„Pred vstupom policajti použili opakované výzvy, aby osoby nachádzajúce sa v objekte opustili priestor a upozornili na postup polície, ak výzvy neuposlúchnu, avšak výzvy boli márne. Následne pri dôkladnom prepátraní objektu policajti spozorovali dvojicu mladíkov ležiac za pohovkou v jednej z miestností, ktorých na mieste zadržali. Nakoľko kládli pri služobnom zákroku aktívny odpor, boli voči osobám použité donucovacie prostriedky. Počas služobného zákroku k zraneniu osôb, ani ku škode na majetku nedošlo. Odcudzené veci (elektrický ohrievač a CD prehrávač) policajti zaistili,“ dodala Mésarová.

Majiteľke domu spôsobili odcudzením vecí a poškodením zariadenia škodu vo výške 70 eur. Jasovskí policajti už oboch Jasovčanov (18,20) obvinil z prečinu krádeže, za ktorý im hrozí až dvojročný pobyt za mrežami..

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM