Eva Mikulová Krimi

Pobili sa v krčme kvôli žene, ktorej chcel výtržník vykradnúť kabelku

Zlodeja prichytili pri čine, ten však vyvolal hádku a začal rozhadzovať a rozbíjať poháre. Už je vo väzbe a hrozí mu trest odňatia slobody až na 3 roky.

Ilustračný obrázok k článku Pobili sa v krčme kvôli žene, ktorej chcel výtržník vykradnúť kabelku
Zdroj: TASR

Horkokrvný mladík – 18 ročný Jakub z Košíc sa nevedel spratať do kože a už „chladne“ vo väzbe.

V piatok 22. februára večer sa Jakub v jednom z pohostinstiev v Košiciach pokúsil z kabelky, ktorú mala jedna z tam prítomných žien položenú vedľa seba, odcudziť presne nezistenú vec, čo si však všimol iný návštevník pohostinstva, a zabránil mu v tom.

„Podozrivý muž vzápätí na to vyvolal hádku a začal po pohostinstve rozhadzovať sklenené poháre, strkať do muža, ktorý ho upozornil, a následne na to ho skleneným pohárom udrel do oblasti hlavy, čím svoj útok smeroval na životne dôležitý orgán. Podľa predbežnej lekárskej správy spôsobil poškodenému mužovi ľahké zranenia. Keďže z kabelky sa mu nepodarilo nič odcudziť, žene nespôsobil žiadnu materiálnu škodu. Podozrivý muž po spáchaní skutku z miesta činu ušiel,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Polícia ho ihneď vypátrala a zadržala.

Keďže podozrivý muž slovne aj fyzicky, na mieste verejnosti prístupnom, napadol iného, spôsobil úmyselné ublíženie a zdraví a tohto skutku sa dopustil závažnejším spôsobom konania, a taktiež sa pokúsil prisvojiť si cudziu vec, poverený policajt Obvodného oddelenia Košice Staré Mesto 18-ročného Jakuba z Košíc obvinil z prečinu výtržníctva v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví spáchaného závažnejším spôsobom konania a z prečinu krádeže v štádiu pokusu. Obvinený muž je stíhaný väzobne. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 3 roky.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM